ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν ψηφίζει -τελικά- το σπάσιμο των περιφερειών η ΝΔ

Δεν ψηφίζει -τελικά- το σπάσιμο των περιφερειών η ΝΔ
EUROKINISSI

Διέψευσε τη φημολογία που ήθελε τη ΝΔ να στηρίζει την κατάτμηση της Β’ Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η ρύθμιση –όπως όλα δείχνουν- δεν συγκεντρώνει τις απαραίτητες 200 ψήφους για να ισχύσει στις αμέσως επόμενες εκλογές. 

Για αλλαγή στάσης της ΝΔ έκανε λόγο ο Πάνος Σκουρλέτης, καλώντάς την να το κάνει δεύτερες σκέψεις μέχρι την ψήφιση στην Ολομέλεια προκειμένου να ισχύσει στις επόμενες εκλογές. «Οι βαρονίες είναι εκεί και έχει σημασία να μας ξεκαθαρίσετε κάποια στιγμή τι λέτε, παίζετε το κρυφτούλι», είπε προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο υπουργός Εσωτερικών μετά τη σαφή αναφορά του Μάκη Βορίδη ότι το θέμα συνδέεται με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

«Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα ψηφίσουμε όλοι μαζί την ψήφο των κατοίκων του εξωτερικού μαζί με την κατάτμηση τότε, όλοι μαζί εφόσον θα είναι ενιαία ρύθμιση, θα περιμένουμε με αγωνία το προϊόν της επιτροπής», είπε ο κ. Βορίδης, ο οποίος σχολιάζοντας τις χθεσινές διαβεβαιώσεις Σκουρλέτη ότι εντός του 2018 θα έρθει προς ψήφιση η ρύθμιση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να ρίξει «στάχτη στα μάτια». Σύμφωνα με τον Μάκη Βορίδη, η κυβέρνηση θέλει να «πάρει τώρα την κατάτμηση της Β’ Αθηνών και το θέμα των Ελλήνων του εξωτερικού να το πάει στις καλένδες».

Κατά της απλής αναλογικής τάσσεται η ΔΗΣΥ που στηρίζει ωστόσο, το σπάσιμο των περιφερειών. Η Εύη Χριστοφιλοπουλου κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει τώρα μια ρύθμιση για τους εκλογείς εξωτερικού.

Το ΚΚΕ στηρίζει την απλή αναλογική, καταψηφίζει ωστόσο, την τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ