ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον Μάιο του 2019 μαζί αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές

Τον Μάιο του 2019 μαζί αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές
EUROKINISSI

Αποδεκτή έκανε ο Πάνος Σκουρλέτης την βουλευτική τροπολογία που σύμφωνα με την αντιπολίτευση ανοίγει το δρόμο για τριπλές κάλπες τον Μάιο.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανοίγοντας τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον «Κλεισθένη Ι» στην Ολομέλεια, υποστήριξε μεν πως η λογική του νομοσχεδίου είναι ο διαχωρισμός των αυτοδιοικητικών εκλογών από τις εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, σημείωσε πως για λόγους ομαλής μετάβασης στο νέο σύστημα κάνει αποδεκτή τη βουλευτική τροπολογία, που προβλέπει την διεξαγωγή αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών την ίδια Κυριακή.

«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική και εθνικές τον Οκτώβριο του 2019», επεσήμανε σε μια προσπάθεια να πείσει πως ο κυβερνητικός στόχος για την εξάντληση της θητείας παραμένει.

Διευκρίνισε πως υπάρχει ένα θέμα μετάβασης στο νέο καθεστώς. Σημείωσε πως, έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος της θητείας των δημάρχων και τον Μάιο λήγει η θητεία τους. «Η μετάβαση πρέπει να γίνει με ομαλό τρόπο. Κατά συνέπεια πρέπει να γίνει αποδεκτή η τροπολογία. Βλέπεται ότι είμαστε ανοικτοί στις δημιουργικές προτάσεις. Δεν ξέρω αν είναι δίκαιο αλλά έγινε πράξη», είπε.

Για «ταραγμένο μυαλό» και «διανοητική ταραχή Τσίπρα», έκανε λόγο ο Μάκης Βορίδης από τη ΝΔ. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε αποδρομή και σε κατάρρευση και ότι εργαλειοποιεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση «με τον πιο αισχρό τρόπο» για τους μικροκομματικούς της σχεδιασμούς. Απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, υποστήριξε πως αν ήθελε να διασώσει την προσωπική του αξιοπρέπεια, θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί.

Έντονη ήταν η αντίδραση και του Θανάση Θεοχαρόπουλου από τη ΔΗΣΥ, που ανέφερε πως όσα είπε ο κ. Σκουρλέτης έρχονται σε αντίθεση με όσα λέγατε το προηγούμενο διάστημα. «Υποστηρίξατε μια τροπολογία που έπρεπε να υποστηριχθεί από τους βουλευτές…. Σήμερα όταν διαπιστώσατε ότι δεν εξυπηρετεί τις μικροκομματικές σας στοχεύσεις αλλάξατε την τροπολογία με προφανή στόχο – πιθανότατα – να πάτε σε 4πλές εκλογές. Αν ήταν στόχος δικός σας κοροϊδεύετε τον λαό. Αν είναι του κ. Τσίπρα τότε πρέπει να παραιτηθείτε», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ