ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς: Θετική η παραδοχή του κ. Μητσοτάκη πως τελειώνουν τα μνημόνια

Νίκος Παππάς: Θετική η παραδοχή του κ. Μητσοτάκη πως τελειώνουν τα μνημόνια
EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Για τη συμφωνία των Πρεσπών, τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών, το τέλος των μνημονίων αλλά και και τη στάση επ'αυτού τού αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Real FM.

«Τα πλεονάσματα, τα οποία συμφωνήσαμε, είναι στο μισό σε σχέση με όσα είχαν συμφωνήσει οι προηγούμενοι και τα οποία ήταν της τάξης του 7%. Η συμφωνία που πετύχαμε το 2015 είχε δυσκολίες, αλλά έδινε και δυνατότητες, όπως τα χαμηλά πλεονάσματα, τα οποία μας επέτρεψαν να δώσουμε μέρισμα το 2016 και το 2017. Κάτι που θα κάνουμε και το 2018» ανέφερε ο Νίκος Παππάς, μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι «η κυβέρνηση ολοκληρώνει τα μνημόνια και όσοι μας έβαλαν σε αυτά θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί όταν κάνουν τους τιμητές» προσθέτοντας πως «αυτοί που έβγαζαν από την εξίσωση του πολιτικού διαλόγου τα αντίμετρα και έβλεπαν τον ΣΚΑΪ να λέει ότι ο συνταξιούχος θα πληρώνει από την τσέπη του, πλέον αναδεικνύουν αυτό το θέμα (σ.σ.: της περικοπής ή μη των συντάξεων)».

Για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Παππάς τόνισε ότι θεωρεί «θετική την παραδοχή του κ. Μητσοτάκη πως τελειώνουν τα μνημόνια. Βεβαίως, η ΝΔ είναι εγκλωβισμένη σε ιδεολογίες και πολιτικές, που οδηγούν την κοινωνία και την οικονομία προς τα πίσω».

Μιλώντας για τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ επισήμανε ότι «η διατύπωση του υπουργείου Εξωτερικών ήταν απολύτως εύστοχη. Άπαντες θα πρέπει να συνηθίσουν να σέβονται την Ελλάδα και δεν πρέπει να θεωρούν δεδομένη την ανοχή της ή ότι θα κάνει τα στραβά μάτια».

Τέλος για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, ο κ. Παππάς υπογράμμισε πως «καθώς θα περνάει ο χρόνος, θα γίνει καθαρό πως η συμφωνία είναι υπέρ των ελληνικών συμφερόντων». «Η συμφωνία θα έχει ευρύτατη πλειοψηφία και η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία» κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ