ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτιά Αττική: «Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη – Στους 50 οι νεκροί» λέει ο Τζανακόπουλος

Φωτιά Αττική: «Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη – Στους 50 οι νεκροί» λέει ο Τζανακόπουλος
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Κρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, που επιβεβαίωσε παράλληλα ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον στους 50.

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η εξάπλωση της πυρκαγιάς στην Αττική ήταν αστραπιαία ενώ υπήρχαν 14 ταυτόχρονες εστίες.

Οι άνεμοι, όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, ήταν ιδιαιτέρως ισχυροί -στα 9 μποφόρ.

«Όπως είπε η εκπρόσωπος Τύπου, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη 10 πυρκαγιές» είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος ενημέρωσε ότι «είναι σε πλήρη εξέλιξη ένα παράλληλο σχέδιο έκτακτης ανάγκης με κινητοποίηση του υπουργείου Εσωτερικών και της Αστυνομίας αλλά και των υπουργείων Υγείας, Μεταφορών, Άμυνας, Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος, καθώς και της Περιφέρειας Αττικής».

Αναφορικά με τους τραυματίες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «μέχρι τώρα έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία 156 ενήλικοι εκ των οποίων οι 11 είναι σοβαρά ενώ έχουν διακομισθεί και 16 παιδιά που βρίσκονται εκτός κινδύνου».

Αναλυτικά ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι «από χθες μέχρι αυτή την ώρα, έχουν κινητοποιηθεί όλες οι διαθέσιμες μονάδες του υπουργείου Υγείας στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Ειδικότερα βρίσκονταν διαρκώς διαθέσιμα 38 ασθενοφόρα, 4 κινητές μονάδες και 2 ειδικές μονάδες αντιμετώπισης καταστροφών».

Η Πυροσβεστική σε συνεργασία με την Αστυνομία συνεχίζουν το δύσκολο έργο της καταγραφής».

Ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι αργότερα σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με όλους τους αρμόδιους υπουργούς.

«Ο πρωθυπουργός είχε νωρίτερα επικοινωνία με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Αργότερα θα υπάρξει επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Εμανουέλ Μακρόν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ