ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής: Υπήρχε πληροφορία για νεκρό, δεν ήταν ασφαλής

Κουρουμπλής: Υπήρχε πληροφορία για νεκρό, δεν ήταν ασφαλής
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Δεν νομίζω ότι η πληροφορία αυτή ήταν ασφαλής», δήλωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σε ραδιοφωνική εκπομπή, ερωτηθείς για δήλωση στην οποία προχώρησε νωρίτερα σήμερα ο γενικός γραμματέας Σωματείου Ειδικών Φρουρών.

«Υπήρξε μια τέτοια πληροφορία, μάλιστα» είπε ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6», και συμπλήρωσε: «Υπήρχαν τέτοιες πληροφορίες. Το σώμα αυτό δούλευε στη θάλασσα, δεν νομίζω ότι η πληροφορία αυτή ήταν ασφαλής. Μας έδωσαν πληροφορία ότι μπορεί να υπάρχει και κάποιος νεκρός».

Την ίδια ώρα, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι «αυτό δεν είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή: «Αυτά θα τα δούμε όταν θα ηρεμήσουν τα πράγματα, θα δούμε ακριβώς πού είναι οι ευθύνες, τι ευθύνες υπάρχουν».

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Η δήλωση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις στους κόλπους της αντιπολίτευσης, με τη ΝΔ να μιλάει για προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών, το Κίνημα Αλλαγής για επικοινωνιακό σόου εξαπάτησης και το Ποτάμι να κάνει λόγο για «αισχρό θέατρο».

Σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση «οφείλει να απολογηθεί».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για το γεγονός ότι την ώρα που αποδεδειγμένα πια γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών, το απέκρυψε σε ένα θλιβερό τηλεοπτικό σόου με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό, επιδιώκοντας να εξαπατήσει τους πολίτες.

Κυρίως όμως οφείλει να ενημερώσει επιτέλους τους πολίτες για τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων.

Ο πόνος της ελληνικής κοινωνίας είναι μεγάλος. Δεν χρειάζεται επιπλέον σύγχυση και επιπλέον ψέματα».

Ο Παύλος Χρηστίδης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Παναγιώτη Κουρουμπλή, είπε: «Έστησαν επικοινωνιακό show εξαπάτησης και συγκάλυψης. Αποκαλύφθηκαν αλλά τσίπα για έμπρακτη ανάληψη της ευθύνης τους δεν έχουν» πρόσθεσε ο κ. Χρηστίδης.

Με τη σειρά του, ο Δημήτρης Τσιόρδας, εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, αναφέρει:

Ο επικεφαλής των ΟΥΚ και ο γ.γ. Σωματείου Ειδικών Φρουρών αποκαλύπτουν ότι είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιοι υπουργοί, πριν νυχτώσει, πως ήδη είχαν χαθεί ανθρώπινες ζωές στο Μάτι.

Τρεις ώρες αργότερα παίζεται ένα αισχρό θέατρο μπροστά στις κάμερες.

Εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός στις 23:37 σε μια σύσκεψη στο Συντονιστικό στην οποία δεν γίνεται κουβέντα για ανθρώπους που έχουν πεθάνει κι άλλους που δίνουν μάχη για τη ζωή τους στη θάλασσα.

Πρόκειται για συνειδητή πράξη παραπλάνησης των πολιτών. Η τραγωδία απέδειξε, όχι μόνο την ανικανότητα των κυβερνώντων, αλλά και ότι δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Κυνικοί και προκλητικοί. Οι τεράστιες ευθύνες και τα μεγάλα ψέματα που καθημερινά αποκαλύπτονται θα ‘πρεπε να ‘χουν οδηγήσει σε παραιτήσεις.

Αλλά, πρωθυπουργός και υπουργοί συνεχίζουν απτόητοι προκαλώντας την κοινωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ