ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα Χανιά την Τετάρτη ο Τσίπρας

Στα Χανιά την Τετάρτη ο Τσίπρας
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πήγε βόλτα στο παλιό λιμάνι της πόλης των Χανίων και μίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες, Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 EUROKINISSI/ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ

Συνεχίζει ο Αλέξης Τσίπρας τις κινήσεις εξωστρέφειας στο πλαίσιο της στρατηγικής του ιδίου και των συνεργατών του να δείξουν πως δεν πρόκειται για έναν πρωθυπουργό ο οποίος είναι κλεισμένος στο Μαξίμου αλλά μπορεί να βρίσκεται κοντά στον κόσμο. 

Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί σήμερα το πρωί στο Μάτι προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης των μέτρων αποκατάστασης των ζημιών από τις πυρκαγιές. ενώ αύριο, Τετάρτη θα πάει στα Χανιά, για συναντήσεις με τοπικούς φορείς.

Πυρετός προετοιμασίας ενόψει ΔΕΘ στο Μαξίμου

Την ίδια ώρα, αναβρασμός επικρατεί τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στα υπουργεία ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης. Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει, από όλους τους υπουργούς ακόμη και από τους νέους, να του παραδώσουν τα πεπραγμένα της τριετίας. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να κάνει τον απολογισμό της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενώ παράλληλα θα παρουσιάσει το πρόγραμμά του το οποίο εκτείνεται σε βάθος τετραετίας.

Επιπλέον, πέρα από το συνήθες πρόγραμμα του πρωθυπουργού με τα εγκαίνια της ΔΕΘ, την ομιλία στους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης στο Βελλίδειο και την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Τσίπρας θα έχει συναντήσεις με CEO αμερικανικών κολοσσών που θα έχουν παρουσία στη ΔΕΘ, θα έχει συζητήσεις με αμερικανούς επενδυτές ενώ στο ίδιο τραπέζι θα μετέχουν παραγωγικοί φορείς της πόλης.

Τον πρωθυπουργό θα πλαισιώνει σχεδόν όλο του οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και μεγάλος μέρος του υπουργικού συμβουλίου.

Παρόλα αυτά, τον μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» τον έχει η Όλγα Γεροβασίλη καθώς θα πρέπει να διασφαλίσει τις ασφαλείς μετακινήσεις των κυβερνητικών στελεχών, μειώνοντας ταυτόχρονα την πιθανότητα «παρατράγουδων». Όπως είναι γνωστό, ετοιμάζονται τόσο συλλαλητήρια από συνδικάτα και φορείς της Βόρειας Ελλάδας όσο και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μάλιστα, η κυβέρνηση θεωρεί πως η ΝΔ βγάζει από το συρτάρι ξανά το Σκοπιανό, μέσω μιας όχι και τόσο καινούριας «αποκάλυψης» των Wikileaks που σχετίζεται με την προ δεκαετίας διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό, ώστε να αυξήσει την αντιπολιτευτική πίεση στην κυβέρνηση τονίζοντας εκ νέου πως πρόκειται για επιζήμια συμφωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ