ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Βούτσης: Προς Φεβρουάριο ή Μάρτιο η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή

Νίκος Βούτσης: Προς Φεβρουάριο ή Μάρτιο η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή
Eurokinissi/ΣΤΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του 2019 θα περάσει προς κύρωση από την ελληνική Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, εκτίμησε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ρεπορτάζ.

«Μόλις η συμφωνία περάσει όλο τον οδικό χάρτη με τα προαπαιτούμενα – τα οποία έχει η συμφωνία των Πρεσπών στη γείτονα χώρα – και εφόσον όλα αυτά είναι κατά τη συμφωνία, θα έρθει προς ψήφιση και κύρωση στην ελληνική Βουλή. Η εκτίμησή μας είναι ότι αυτό το χρονικό όριο μπορεί να είναι ο Φλεβάρης, ο Μάρτης και πως θα υπάρξει μία σαφής – να μην χρησιμοποιήσω την έννοια ευρεία γιατί τη χρησιμοποιούμε πολλές φορές και υπάρχουν προβλήματα από άλλα κόμματα – πλειοψηφία 151, 152, 153 βουλευτών», τόνισε ο κ. Βούτσης, εκφράζοντας την πεποίθηση πως «δεν υπάρχει περίπτωση να μην εγκριθεί η συμφωνία».

πΓΔΜ: Κάλεσμα Ζάεφ στους πολίτες να ψηφίσουν υπέρ μιας «ευρωπαϊκής Μακεδονίας»

Ερωτώμενος για τη ρητορική Ζάεφ που στις ομιλίες του κάνει λόγο για «μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα», ο κ. Βούτσης τόνισε: «Έχει μπροστά του ένα δημοψήφισμα και πρέπει να δώσει τη δική του εκδοχή, τη δική του ερμηνεία και ανάγνωση πάνω στη συμφωνία και τις δικές του επεξηγήσεις στις ευαισθησίες που υπάρχουν σε όλους τους λαούς κι ανθρώπους. Ιδιαίτερα σε αυτή τη χώρα όπου ένα πολύ μεγάλο ποσοστό είναι αλβανικής προέλευσης. (…) Κατανοώ με αυτή την έννοια – προφανώς δεν συμφωνώ σε κάποιες εκφράσεις – ότι δίνει μία τέτοια μάχη. Τις τελευταίες ημέρες έχει μειώσει αυτού του τύπου την ρητορική».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ