ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2018: «Μπορούμε», το βασικό μήνυμα της παρουσίας Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

ΔΕΘ 2018: «Μπορούμε», το βασικό μήνυμα της παρουσίας Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη
EUROKINISSI

Άνοιγμα σε όλους τους Έλληνες με ταυτόχρονη αποδόμηση των εξαγγελιών Τσίπρα θα επιχειρήσει από το βήμα της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κι ενώ η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση κλιμακώθηκε ήδη από σήμερα. Αφορμή στάθηκε το θέμα της μη περικοπής των συντάξεων, με τη ΝΔ να κατηγορεί το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για «εξυπηρέτηση» της κυβερνητικής προπαγάνδας.

Το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη ετοιμάζεται πυρετωδώς προκειμένου ο αρχηγός της ΝΔ να ανέβει στη ΔΕΘ με «αέρα» εν δυνάμει πρωθυπουργού. Πηγές από τη ΝΔ εκτιμούν πως ο κ. Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στους πολίτες από το βήμα της ΔΕΘ, με ένα εξωστρεφές και απόλυτα προσγειωμένο πρόγραμμα, δίνοντας έμφαση στα προβλήματα της κοινωνίας.

Μάλιστα, ο ίδιος έχει ένα εξαιρετικά λιτό πρόγραμμα επαφών με φορείς και συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης. Εντούτοις, στην ατζέντα του θα υπάρχουν στοχευμένες επισκέψεις, με τον απώτερο σκοπό του να είναι το ουσιαστικό άνοιγμα στην κοινωνία.

Σημειώνεται ότι στην ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, αύριο το βράδυ, στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ, θα παραστεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Όπως συνέβη και κατά την επίσκεψη Τσίπρα στη ΔΕΘ, το CNN Greece και ο δημοσιογράφος Κώστας Πλιάκος θα σας μεταφέρουν λεπτό προς λεπτό όλες τις επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.

Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Εμείς μπορούμε

Το βασικό μήνυμα της παρουσίας του προέδρου της ΝΔ στην φετινή ΔΕΘ είναι «Μπορούμε», με πηγές της ΝΔ να εξηγούν «γιατί η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να βγει από μια εποχή παρακμής και γιατί η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν και το όραμα και το σχέδιο να πάνε την Ελλάδα μπροστά. Γιατί οι Έλληνες μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε μια νέα εποχή δημιουργίας».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ θα κινηθεί σε 6 κεντρικούς άξονες: Την οικονομία, τους θεσμούς, την ασφάλεια, την παιδεία, τη διεθνή παρουσία της χώρας και την ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών. Βασικό εργαλείο υλοποίησης της πολιτικής του, ειδικά στον τομέα της οικονομίας, αποτελεί η μείωση των φόρων και εισφορών, αλλά και οι μεγάλες αλλαγές στο κράτος και στην οικονομία που άμεσα θα φέρουν επενδύσεις στη χώρα και θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών.

Συνολικά, ο πρόεδρος της ΝΔ θα περιγράψει συγκεκριμένες προτάσεις του για την Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει και μια ΕΕ που εξελίσσεται και για το πώς η Ελλάδα θα γίνει πρωταγωνίστρια των εξελίξεων και δεν μείνει στους ηττημένους της νέας εποχής. Θα αναπτύξει τις πολιτικές που θα εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή σε όλους τους Έλληνες και ευκαιρίες για όλους. Θα μιλήσει για όλα όσα απασχολούν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους. Τα εισοδήματα, την ανεργία, την ανασφάλεια, τους φόρους, τα χρέη. Και θα παρουσιάσει τις δικές του λύσεις για ένα σύγχρονο κράτος, ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης για την αναβάθμιση της δημόσιας ζωής.

Τέλος, η ΝΔ υπογραμμίζει ότι οι προτάσεις που θα περιγράψει είναι άμεσα εφαρμόσιμες, κοστολογημένες και αφορούν το σύνολο των Ελλήνων, «γατί η πολιτική της ΝΔ δεν είναι ταξική, είναι εθνική. Και με το σχέδιό της κανένας δεν θα μένει πίσω».

Η ΝΔ εκτιμά πως το περιβόητο πλέον δόγμα του «Grinvest» που είχε προτάξει ο πρωθυπουργός στο «Βελλίδειο» έχει πλέον καταρρεύσει. «Μια κυβέρνηση που υπόσχεται να καταργήσει φόρους και την άλλη στιγμή δημιουργεί νέους, μια κυβέρνηση που διώχνει σίγουρες επενδύσεις και οδηγεί ανθρώπους στην ανεργία, δεν μπορεί να βάλει σε τάξη τα αυτονόητα», σημειώνουν κύκλοι της Πειραιώς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί και στις αρνητικές δημοσιονομικές επιδόσεις που παρουσιάστηκαν τελευταία, όπως η «τρύπα» στα έσοδα του κρατικού Προϋπολογισμού, ενώ θα ασκήσει εντονότατη κριτική για την υπερφορολόγηση που έχει «γονατίσει» νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν μπορούν να πληρώσουν τους υπέρογκους φόρους που τους έχουν επιβάλει και έτσι το πρόγραμμα δεν βγαίνει», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.

Σημαντικό μέρος της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη θα αφορά στη στροφή της χώρας προς τη νεανική επιχειρηματικότητα και τις νέες τεχνολογίες, την ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, την εκ βάθρων αλλαγή του συστήματος στην Παιδεία.

Η Ν.Δ. χθες κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι λέει «μισόλογα» για το αν θα κόψει ή όχι τις συντάξεις που «ο ίδιος ψήφισε» και ότι αν δεν είχε βάλει τη χώρα σε «τέταρτο άτυπο μνημόνιο, δεν θα χρειαζόταν καμία διαπραγμάτευση με τους εταίρους για την περικοπή ή όχι των συντάξεων.

«Μέχρι να πάρει το πράσινο φως, όπως του ευχόμαστε», σημείωνε η Ν.Δ. απαντώντας στην αποστροφή του κ. Τσίπρα (στη συνέντευξή του στο Euronews) ότι θα συζητήσει το ζήτημα με τους θεσμούς, «ας ζητήσει τουλάχιστον συγγνώμη από 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους για την “ευχή” που τους έδωσε προ εβδομάδος να μη μακροημερεύσουν για να γίνει βιώσιμο το ασφαλιστικό».

Εξάλλου, νωρίτερα, σκληρή ήταν η απάντηση της Ν.Δ. στη συντεταγμένη προσπάθεια της κυβέρνησης με αφορμή την ατυχή δήλωση του Κ. Καραγκούνη περί συστήματος Πινοσέτ να εμφανίσει τη Ν.Δ. ως «ολετήρα» (κατά το Μέγαρο Μαξίμου), διαστρεβλώνοντας, όπως λένε στην Πειραιώς το σχέδιο τριών πυλώνων της Ν.Δ. για το ασφαλιστικό.

Σε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης εξελίσσεται το θέμα της αναστολής περικοπής των συντάξεων.

Με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, το οποίο αναφέρει ότι οι Θεσμοί «δεν μιλούν πλέον για αναβολή του μέτρου για τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου, αλλά για ακύρωσή του» και ότι για αυτό έχουν ενημερωθεί και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση διάψευσης.

Συγκεκριμένα η Πειραιώς στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «με αφορμή άλλο ένα ανακριβές δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ»:

«Η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε το μέτρο της νέας περικοπής των συντάξεων από 1.1.2019. Το μέτρο που δεν υπήρχε καν στο 3ο αχρείαστο Μνημόνιο, ψηφίστηκε με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ν.Δ. κατέθεσε και τροπολογία προ διμήνου για να μην εφαρμοστούν οι περικοπές, την οποία η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου δυστυχώς απέρριψε.

Τις ξεκάθαρες αυτές θέσεις της η Ν.Δ. τις επανέλαβε και στη συνάντηση της Τρίτης 11.09.2018 που είχε με τους εκπροσώπους των Θεσμών, οι οποίοι δεν αποσαφήνισαν τις προθέσεις τους. Έκτοτε, καμία άλλη συνάντηση ή ενημέρωση δεν υπήρξε στην αξιωματική αντιπολίτευση ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τους Θεσμούς

Με αυτά τα δεδομένα, καλούμε τη διοίκηση του ΑΠΕ να συνειδητοποιήσει ότι είναι αδιανόητο να χρησιμοποιεί το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ως όχημα διασποράς ψευδών ειδήσεων και να το έχει μετατρέψει σε όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ