ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξενάγηση στη ΔΕΘ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Το βράδυ η ομιλία του

Ξενάγηση στη ΔΕΘ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Το βράδυ η ομιλία του
MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Ευδιάθετος, χαμογελαστός και χωρίς γραβάτα περιηγήθηκε στα περίπτερα της 83ης ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που συνομίλησε τόσο με τον πρόεδρο της ΔΕΘ Helexpo και εκπροσώπους σωματείων όσο και με τον κόσμο που βρισκόταν στην έκθεση.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε από το περίπτερο των games, όπου μίλησε με νεαρούς gamers.

Στη συνέχεια, περπατώντας στους χώρους της έκθεσης, στάθηκε σε όλες τις ομάδες της Θεσσαλονίκης που έχουν περίπτερο αλλά και στα ΜΜΕ της Βορείου Ελλάδος.

«Με κάνατε τερματοφύλακα» είπε με γελώντας ο κ. Μητσοτάκης, που έλαβε μια φανέλα του Άρη με το νούμερο 1 από το περίπτερο της ομάδας.

4550470


Πηγή: MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Περνώντας από το περίπτερο του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου, ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε σε ένα αιχμηρό σχόλιο. «Τα βλέπω όλα καλά με Τσίπρα» είπε ο «γαλάζιος» πρόεδρος, προφανώς εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τον χειρισμό δημοσιογραφικών θεμάτων από το πρακτορείο ειδήσεων.

Στη συνέχεια, πέρασε από το χώρο όπου φιλοξενούνται τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και ενημερώθηκε για όλα τα τεχνολογικά επιτεύγματα των πανεπιστημίων και ιδρυμάτων. Έδειξε δε, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις νέες τεχνολογίες και τα εκθέματα.

4550562


Πηγή: MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Στο περίπτερο των ΗΠΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έμεινε για αρκετή ώρα στο περίπτερο των ΗΠΑ. Συνοδευόμενος από τον Αμερικανό πρέσβη κ. Πάιατ ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου κ. Σίμο Αναστασόπουλο και τον γενικό διευθυντή κ. Ηλία Σπυρτούνια.

Στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης: Οι έξι άξονες της ομιλίας του

Μάλιστα, στάθηκε σε όλα σχεδόν τα περίπτερα και ενημερώθηκε για τις καινοτομίες και τις νέες τεχνολογίες που παρουσιάζουν οι αμερικανικές επιχειρήσεις.

Στάθηκε, επίσης, στο περίπτερο της Lockheed Martin, όπου ενημερώθηκε από τον αντιπρόεδρο της εταιρείας για Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή, κ. Ντένη Πλέσσα, για την κατασκευή αεροσκαφών που διαθέτει η ελληνική πολεμική αεροπορία.

Επόμενος «σταθμός» ήταν το περίπτερο του ΠΑΟΚ, όπου συνομίλησε με τον Γιώργο Κούδα.

«Θα βοηθήσουμε να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος στον Γιώργο Κούδα, και ευχόμενος κάθε επιτυχία στην ομάδα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε, επίσης, ως πρώτη πολιτική προτεραιότητα τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, μιλώντας κατά τη συνάντησή του με startup εταιρείες, στο περίπτερο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

«Η κρίση μας πλήγωσε όλους πολύ, αλλά αν κάτι θετικό προέκυψε από την κρίση είναι μια πραγματική στροφή της κοινωνίας προς την επιχειρηματικότητα. Η επιχειρηματικότητα νομιμοποιήθηκε και πολλοί νέοι πια βλέπουν στη δημιουργία μιας νέας επιχειρηματικής δράσης τη διέξοδο για να φτιάξουν την καριέρα τους και να φτιάξουν τη ζωή τους» είπε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας με νέους επιχειρηματίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ