ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στο Σάλτσμπουργκ ο Τσίπρας

Στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στο Σάλτσμπουργκ ο Τσίπρας
EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας μεταβαίνει αύριο, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να λάβει μέρος στις εργασίες της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την Τετάρτη στις 17.00 (τοπική ώρα) θα πάρει μέρος στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) και στις 19.30 στο δείπνο εργασίας των ηγετών των κρατών μελών της Ε.Ε με θέμα το μεταναστευτικό.

Την Πέμπτη από τις 09.30-13.00 (τοπική ώρα) θα πάρει μέρος στις εργασίες της Ολομέλειας της άτυπης Συνόδου Κορυφής με θέμα την εσωτερική ασφάλεια και στις 13.00-15.00 στο γεύμα εργασίας με θέμα το Brexit.

Πριν το ταξίδι του στην Αυστρία, ο κ. Τσίπρας θα έχει διαδοχικές επαφές το πρωί της Τετάρτης με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό του Κατάρ και με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ειδικότερα, στις 10 π.μ. είναι προγραμματισμένη συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ-Θάνι και ακολούθως στις 11:00 π.μ. ο πρωθυπουργός θα υποδεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ