ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερωτήματα για τη διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων για το προσφυγικό θέτει το Ποτάμι

Ερωτήματα για τη διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων για το προσφυγικό θέτει το Ποτάμι
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Εξηγήσεις από οκτώ υπουργούς, ανάμεσά τους και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος για τη διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων για το προσφυγικό, ζητά το Ποτάμι λίγες ώρες μετά τη σύλληψη των δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος».

Με επικεφαλής τον Σταύρο Θεοδωράκη, η ΚΟ του Ποταμιού ζητά να πληροφορηθεί ποιο είναι το ύψος του συνολικού ποσού που έχει λάβει μέχρι σήμερα η χώρα μας από την ΕΕ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και τι ποσοστό από αυτά τα χρήματα έχει απορροφηθεί.

Οι αρμόδιοι υπουργοί καλούνται να απαντήσουν σε μία σειρά από ερωτήματα σχετικά με το συνολικό ποσό των ευρωπαϊκών κονδυλίων και τον τρόπο διαχείρισής τους, τις διαδικασίες με τις οποίες ελέγχονται οι δημόσιες αρχές και οι ΜΚΟ και ζητούν στοιχεία για τους ελέγχους, που έχουν πραγματοποιηθεί.

Ζητούν, επίσης, να δοθούν στη δημοσιότητα οι συμβάσεις μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και των αναδόχων που ανέλαβαν έργα σχετικά με το προσφυγικό, καθώς και τυχόν υπεργολαβιών.

Τέλος, θέτουν ερωτήματα σχετικά με τις ΜΚΟ που επιλέχθηκαν, για να διαχειριστούν τα χρήματα του εργαλείου Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης της Ε.Ε., τα ποσά που διαχειρίστηκε η καθεμία και για τις διαδικασίες καταγραφής και πιστοποίησης τους στα σχετικά Μητρώα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ