Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν θα γίνει Βενεζουέλα
Πηγή: EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Σφοδρή κριτική εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. άσκησε σήμερα  πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόσο για τη διαχείριση του μεταναστευτικού όσο και το θέμα της σύλληψης των τριών δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», κατόπιν μήνυσης που είχε υποβάλει εναντίον τους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε τα όσα συμβαίνουν στους προσφυγικούς καταυλισμούς στη Μόρια της Μυτιλήνης «ντροπή για την πατρίδα μας», τονίζοντας πως για το θέμα αυτό η κυβέρνηση φέρει αποκλειστική ευθύνη.

«Όσα συμβαίνουν στη Μόρια είναι ντροπή για την πατρίδα μας. Πήραν 1,6 δισ. ευρώ. Και έφτιαξαν τον αθλιότερο καταυλισμό προσφύγων στον κόσμο», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Πουλάνε ευαισθησία στα λόγια αλλά με τις πράξεις τους προσβάλλουν τα αισθήματα αλληλεγγύης των Ελλήνων και κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

«Η Ελλάδα είναι χώρα της ΕΕ και δεν θα γίνει Βενεζουέλα», ξεκαθάρισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ό,τι αφορά τη σύλληψη των τριών δημοσιογράφων, ο ίδιος δεσμεύτηκε για την κατάργηση της διαδικασίας του αυτοφώρου στα αδικήματα περί Τύπου, διερεύνηση της αλήθειας για τη διασπάθιση χρημάτων και τις αδιαφανείς διαδικασίες και τρίτον για αξιόπιστη μεταναστευτική πολιτική.

Ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Όσα συμβαίνουν στη Μόρια είναι ντροπή για την πατρίδα μας. Και για τη ντροπή αυτή φέρει αποκλειστική ευθύνη η Κυβέρνηση και οι συνεργάτες της.

Πήραν 1,6 δισ. ευρώ. Και έφτιαξαν τον αθλιότερο καταυλισμό προσφύγων στον κόσμο, όπως λένε πλέον τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.

Πουλάνε ευαισθησία στα λόγια αλλά με τις πράξεις τους προσβάλλουν τα αισθήματα αλληλεγγύης των Ελλήνων και κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Η Κυβέρνηση, αντί να απολογείται εκφοβίζει όποιον της ασκεί έλεγχο και κριτική. Το Σάββατο τρεις δημοσιογράφοι συνελήφθησαν με τη διαδικασία του Αυτόφωρου μετά από μήνυση του κ. Καμμένου. Όχι γιατί τον συκοφάντησαν. Αλλά γιατί έθεσαν ερωτήματα για τη σκοτεινή διαχείριση τεράστιων ποσών.

Ας το καταλάβουν επιτέλους: Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν θα γίνει Βενεζουέλα.

Θέλω σήμερα να δεσμευτώ για τρία πράγματα:

Πρώτον, η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει τη διαδικασία του Αυτοφώρου στα αδικήματα περί Τύπου, δίνοντας προτεραιότητα στη γρήγορη εκδίκασή τους.

Δεύτερον, η αλήθεια για τη διασπάθιση των χρημάτων και τις αδιαφανείς διαδικασίες, θα έρθει στο φως.

Και τρίτον, η χώρα θα αποκτήσει μια αξιόπιστη μεταναστευτική πολιτική: Τα σύνορά μας θα φυλάσσονται αποτελεσματικά, οι διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου θα προχωρούν γρήγορα και όσοι δεν δικαιούνται προστασίας, θα επιστρέφουν αμέσως στις χώρες προέλευσής τους. Και όσοι βρίσκονται σε αυτή τη χώρα θα ζουν σε συνθήκες ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας».

Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!

Διαβάστε επίσης

Βρούτσης: Κυριαρχία των ευέλικτων μορφών απασχόλησης στις νέες προσλήψεις

«Άλλο η πολιτική κριτική, άλλο η στοχοποίηση» λέει η Παπακώστα για την αγωγή σε Μητσοτάκη

Σπυράκη: Η συζήτηση για τις πινακίδες είναι ήσσονος σημασίας

Ευρωεκλογές: Νέα δημοσκόπηση δίνει 36% στη ΝΔ, 24,7% στον ΣΥΡΙΖΑ