ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι απαντά ο Καμμένος για τα ευρωπαϊκά κονδύλια για το προσφυγικό

Τι απαντά ο Καμμένος για τα ευρωπαϊκά κονδύλια για το προσφυγικό
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Απάντηση στις καταγγελίες που δέχτηκε αναφορικά με τη μήνυση που κατέθεσε κατά δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» έδωσε ο Πάνος Καμμένος, ισχυριζόμενος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι στόχος του επίμαχου δημοσιεύματος ήταν να «πλήξει το υπουργείο».

Την ίδια ώρα, υποστήριξε ότι η εφημερίδα δεν τήρησε τη διαδικασία που προβλέπεται, δηλαδή δεν ρωτήθηκε το ΥΠΕΘΑ για αυτά που γράφτηκαν ούτε ζητήθηκαν από πλευράς του υπουργείου τα σχετικά στοιχεία.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, ο κ. Καμμένος ζήτησε από το επόμενο φύλλο της εφημερίδας να δημοσιευτούν τα στοιχεία που δόθηκαν, συνοδευόμενα με «μια συγγνώμη προς το πρόσωπό του».

Διαφορετικά, όπως είπε, θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας αστικές αποζημιώσεις. Απαντώντας επί της ουσίας στο δημοσίευμα, τόνισε πως η διαχείριση των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού γίνεται με πλήρη διαφάνεια και κάτω από αυστηρούς δημοσιονομικούς και κοινοτικούς ελέγχους. Όπως ανέφερε, από τα 1,6 δισ. ευρώ που διατέθηκαν από την Ε.Ε. για το μεταναστευτικό, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει διαχειριστεί περίπου τα 100 εκατομμύρια.

«Τα 90 εκατομμύρια που αναλώθηκαν από τα 100 εκατομμύρια έχουν ελεγχθεί από τα αρμόδια ελεγκτήρια δαπανών των κλάδων των Γενικών Επιτελείων, από πιστοποιημένες εταιρείες ορκωτών λογιστών που προέκυψαν κατόπιν διαγωνισμού και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά περίπτωση. Γι' αυτό καλώ τον οποιοδήποτε να περάσει από όλους αυτούς τους ελέγχους και μετά να τους χαρακτηρίσει ως μη ιδιαιτέρους αυστηρούς» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ