ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγιασμός με μηνύματα στη Βουλή

Αγιασμός με μηνύματα στη Βουλή
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την ανάγκη να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη Βουλή, όπου τελέστηκε παρουσία του πρωθυπουργού και πολιτικών αρχηγών ο αγιασμός για τη νέα κοινοβουλευτική σύνοδο.

Kυρίαρχο θέμα στα πηγαδάκια και τους διαδρόμους το δημοψήφισμα στα Σκόπια με τον Αρχιεπίσκοπο να χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα «αναμενόμενο». Όπως είπε, «θα προσπαθήσουμε και η μία πλευρά και η άλλη πλευρά. Εμείς τα δικά μας τα πράματα θα κοιτάξουμε». Έδωσε ευχές για δύναμη και σύνεση εκ μέρους των «300», καθώς «περιμένουμε πολλά, γιατί έχουμε υποφέρει και πολλά».

Νωρίτερα, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης επεσήμανε πως με την έξοδο της χώρας από το καθεστώς μνημονίων, η χώρα έχει βαθμούς ελευθερίας και αποφασίζει για την τύχη της. «Να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη όλοι μας», σημείωσε με νόημα ο κ. Ιερώνυμος με τον Νίκο Βούτση χτυπώντας το χέρι του στο ξύλο τραπεζιού να απαντά: «Ούτε τα ίδια, ούτε αλλά Μακαριώτατε, πρέπει η σοφία αυτών των χρόνων να πρυτανεύσει».

Ο Πρόεδρος της Βουλής σχολίασε ακόμη, ότι δεν είχαμε συνηθίσει να ολοκληρώνεται μια τετραετία και να μπαίνουμε στην τέταρτη σύνοδο της Βουλής. «Ούτε εσείς ούτε εμείς είχαμε συνηθίσει να μπαίνουμε σε τέταρτη σύνοδο, θα είναι μία σύνοδος προεκλογική εκ των πραγμάτων αφού έχουμε τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και τις εθνικές εκλογές προς το τέλος αυτής της συνόδου. Αυτή τη χρονιά να έχουμε μια μεγαλύτερη ευθύνη όλοι μας, το πολιτικό σύστημα, οι δημοσιολογούντες αλλά κι εσείς από τη δική σας πλευρά», είπε.

Από την τελετή του αγιασμού απουσίαζαν ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ