ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Σπυράκη στο CNN Greece: Τυχαία η μια συνάντηση με τον Ζάεφ, δεύτερη δεν υπήρξε (aud)

Μ. Σπυράκη στο CNN Greece: Τυχαία η μια συνάντηση με τον Ζάεφ, δεύτερη δεν υπήρξε (aud)
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Η συνάντηση με τον κ. Ζάεφ ήταν μία, ολιγόλεπτη και τυχαία και έγινε τον Δεκέμβριο του 2017» δηλώνει η Μαρία Σπυράκη στο CNN Greece , απαντώντας στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για δύο συναντήσεις της με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ.

«Παρουσίασα στον κ. Ζάεφ τις θέσεις μας και του είπα ότι θα καταψηφίσουμε το συμβιβασμό που προτείνει ο κ. Τσίπρας και μάλιστα του επισήμανα ότι δεν λαμβάνει υπόψιν τις ευαισθησίες των πολιτών από την Μακεδονία, από την οποία προέρχομαι».

Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ και ευρωβουλευτής εκτιμά ότι ο κ. Ζάεφ εμφανώς έλαβε αυτήν την προειδοποίηση υπόψιν του, καθώς λιγότερο από ένα μήνα από τη συνάντησή τους πήγε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και είπε:

«Τρέξτε να προλάβετε τώρα που είναι ο Τσίπρας στην κυβέρνηση διότι ο Μητσοτάκης δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία και τώρα που γυρίζει, είναι το παράθυρο ευκαιρίας».

Σχετικά με τις δηλώσεις που της αποδίδονται, ότι δηλαδή η ΝΔ θα στήριζε μια συμφωνία «εάν συνταχθεί ο Π. Καμμένος» και σε ερώτηση για το κατά πόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενδέχεται να αλλάξει στάση στο υποθετικό σενάριο ότι ο κυβερνητικός εταίρος τελικά υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών η κ. Σπυράκη απάντησε αρνητικά.

Αναφορικά με τη δεύτερη συνάντηση με τον κ. Ζάεφ που «αποκαλύπτει» η εφημερίδα FAZ και τοποθετεί χρονικά στον Μάιο του ’18, η κ. Σπυράκη απαντάει κατηγορηματικά ότι δεν έλαβε χώρα.

Συνέστησε, παράλληλα, στη FAZ να ελέγχει τις πηγές της.

«Λυπάμαι αλλά θα πρέπει η FAZ ενδεχομένως να μπει στον κόπο να ελέγχει τις πηγές της», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών, εκτιμά ότι ο τρόπος που θα πορευθεί από τώρα και πέρα η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα της ΠΓΔΜ, είναι ένα θέμα που αφορά τη γειτονική χώρα.

«Είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να έχουμε καμία ανάμειξη, άλλωστε όσοι προσήλθαν στις κάλπες έχουν ψηφίσει συντριπτικά υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Σημασία όμως έχει τι συμβαίνει στην Ελλάδα, και στην Ελλάδα έχουμε μια κυβέρνηση η οποία έχει περάσει στη φαρσοκωμωδία» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Καρέκλα πάνω από όλα»

«Είναι απογοητευτικό και υποτιμητικό για τους Έλληνες να έχουν μια κυβέρνηση με μοναδικό συνεκτικό ιστό την παρουσία τους στην εξουσία, με μοναδικό συνεκτικό ιστό την "καρέκλα"» δήλωσε, αναφερόμενη στη στάση του κυβερνητικού εταίρου μετά το δημοψήφισμα στη γείτονα χώρα.

Τέλος, ερωτώμενη να τοποθετηθεί επί των δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά μετά τα τελικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια επανέλαβε πως η ελληνική κυβέρνηση δίνει την εικόνα μιας κυβέρνησης «φαρσοκωμωδίας».

«Έχει άλλη άποψη ο πρωθυπουργός, άλλη άποψη ο υπουργός Εξωτερικών και άλλη άποψη ο μικρός κυβερνητικός εταίρος. Το μόνο που καταφέρνουν να κάνουν με όλο αυτό είναι να υπονομεύουν την πορεία της χώρας σε όλα τα πεδία, τόσο στη διεθνή της εικόνα όσο και στο εθνικό ζήτημα», κατέληξε η κ.Σπυράκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ