ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρά» Φίλη για ΕΡΤ: Θυμίζει την εποχή πριν το «μαύρο»

«Πυρά» Φίλη για ΕΡΤ: Θυμίζει την εποχή πριν το «μαύρο»
EUROKINISSI

Νέα σύννεφα στις σχέσεις του Νίκου Φίλη με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου προέκυψαν μετά την παρέμβαση του πρώην υπουργού Παιδείας σχετικά με την ΕΡΤ.

Σε συνέντευξή του στο newpost.gr ο Νίκος Φίλης άσκησε σφοδρή κριτική για τον τρόπο διαχείρισης της ΕΡΤ υποστηρίζοντας ότι «είναι ένα κανάλι που έχει παραδιοίκηση, δεν λειτουργεί όπως είναι αναγκαίο για μια δημόσια τηλεόραση» και προσθέτοντας ότι η εικόνα της θυμίζει όλο και πιο πολύ την ΕΡΤ πριν το «μαύρο».

Ο πρώην υπουργός το πήγε και ένα βήμα παραπέρα υποστηρίζοντας, παράλληλα, ότι ορισμένες κυβερνητικές επιλογές δημιουργούν ζητήματα. «Όταν ένας υπουργός λειτουργεί για χρόνια στον τομέα ευθύνης του, δημιουργώντας λανθασμένη εντύπωση για το τι είναι αριστερό και τι είναι δημοκρατικό, δεν είναι προσωπική επιλογή, είναι κυβερνητική επιλογή», σημείωσε ο Νίκος Φίλης «δείχνοντας» τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά.

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής:

«Ο κ. Φίλης δεν γνωρίζει την κατάσταση στην ΕΡΤ» σημείωσε ο Νίκος Παππάς και υπερασπίστηκε το έργο που επιτελείται στη Δημόσια Τηλεόραση. «Η ΕΡΤ στο παρελθόν ήταν δέσμια ιδιοτελών συμφερόντων, πλήρωνε ποσά στην αμαρτωλή ΑΕΠΙ. «Κόπηκαν αυτά. Συμφέροντα δεν την άφηναν να αναπτύξει το δικό της δίκτυο» σημείωσε και πρόσθεσε: «Το μείζον είναι η επίθεση που εξαπολύει η ΝΔ».

Ο Νίκος Παππάς εξήγειλε, παράλληλα, ότι «η επιτροπή για το μαύρο (σ.σ. στην ΕΡΤ) παίρνει σάρκα και οστά την επόμενη εβδομάδα»

Τα «πυρά» του Νίκου Φίλη, πάντως, δεν έμεινα μόνο στο ζήτημα της ΕΡΤ αλλά επεκτάθηκαν και σε θέματα που άπτονται κυβερνητικών πολιτικών. «Το στοίχημα της κυβέρνησης είναι να χρησιμοποιήσει το όποιο θετικό κλίμα δημιουργείται από την έξοδο από τη δανειακή σύμβαση, για να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών. Αυτό σημαίνει πάταξη της γραφειοκρατίας και βελτίωση της σχέσης του πολίτη με το κράτος. Σημαίνει ένα δημοκρατικό πλαίσιο της σχέσης του πολίτη με το κράτος και όχι επιστροφή στον αυταρχισμό σε όλους τους τομείς. Δεν εννοώ μόνο την αστυνομοκρατία αλλά και ζητήματα που αφορούν την πίεση για την αύξηση των εσόδων με κατασχέσεις λογαριασμών. Αυτό είναι ένα στοιχείο αυταρχισμού σε βάρος των πολιτών. Αυτό πρέπει να το δούμε και να το αναθεωρήσουμε αξιοποιώντας όποιες δυνατότητες υπάρχουν σήμερα υπέρ του πολίτη. Άλλο θέμα είναι οι συντάξεις χηρείας. Είναι στοιχείο αυταρχισμού και αρνητική σχέση του πολίτη με το Δημόσιο, να μην μπορεί μια γυναίκα χήρα στην ηλικία των 52-55 χρονών να πάρει σύνταξη. Πρέπει η κυβέρνηση να δώσει κατά προτεραιότητα τη μάχη της καθημερινότητας», σημείωσε χαρακτηριστικά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ