ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Οφείλουμε να αλλάξουμε για να διαμορφώσουμε την κοινωνία που μας αξίζει

Μητσοτάκης: Οφείλουμε να αλλάξουμε για να διαμορφώσουμε την κοινωνία που μας αξίζει
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Μήνυμα ανανέωσης έστειλε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τα 44 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που υπογράμμισε ότι το «γαλάζιο» κόμμα οφείλει να γίνει καλύτερο και να αλλάξει για να διαμορφώσει την κοινωνία που αξίζει στους Έλληνες.

«Όραμά μου είναι κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα να μπορούν να υλοποιούν ελεύθεροι το δικό τους όραμα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και συμπλήρωσε: «Σήμερα είναι μαζί μας 150 συμπολίτες μας από το Μητρώο Στελεχών. Δεν ανήκαν στον κομματικό μηχανισμό και δεν είχαν σχέση με την πολιτική αλλά εμπνέονται από το κοινό μας όραμα και αποφάσισαν να συμπορευτούν μαζί μας».

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι πολλοί εξ αυτών θα είναι στα ψηφοδέλτια του κόμματος.
Παρουσιάζοντας το νέο λογότυπο του κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε:

«Το καινούργιο λογότυπο μας είναι τόσο διακριτό, ώστε να ξεχωρίζει από κάθε άλλο. Και ταυτόχρονα, τόσο αφαιρετικό, ώστε να προβάλλουν επάνω του, η κάθε Ελληνίδα και ο κάθε Έλληνας, τις δικές τους ελπίδες και προσδοκίες».

Υπογράμμισε δε, πως επιμένει στην ανάγκη ενότητας στη βάση και της συνεννόησης στην κορυφή.

«Επιμένω στην κινητοποίηση του απλού πολίτη, που πρέπει, επιτέλους να βγει από το τέλμα της απογοήτευσης» είπε ο κ. Μητσοτάκης, και συμπλήρωσε: «Για να συναντηθούμε όλοι στην ίδια διαδρομή που θα φέρει μια φωτεινή μέρα για την Ελλάδα (…). Το νέο σήμα της παράταξής μας σηματοδοτεί ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία και σε νέες ιδέες. Ένα κόμμα που θα ξαναφέρει τους νέους στην πολιτική. Ένα κόμμα που θα γράψει τις πρώτες σελίδες της νέας εποχής για την Ελλάδα».

Επίθεση στην κυβέρνηση

Εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την κατάσταση στην ελληνική οικονομία και το αφήγημα της «καθαρής εξόδου» από τα Μνημόνια, ο κ. Μητσοτάκης παρομοίασε τη χώρα με «φτερό στον άνεμο».

Επανέλαβε δε, το αίτημά του για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι μόνο μια ισχυρή επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας θα δώσει στην Ελλάδα το «κλειδί της ανάκτησης της εμπιστοσύνης».

«Η δήθεν έξοδος από τα μνημόνια είναι οφθαλμαπάτη. Η χώρα είναι εκτός αγορών, οι κίνδυνοι πολλαπλασιάζονται, η αβεβαιότητα δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο, η χώρα πρέπει να πάει το συντομότερο σε εκλογές και μόνο η ισχυρή επικράτηση της ΝΔ θα οδηγήσει στην ανάκτηση της αξιοπιστίας ώστε να μας εμπιστευθούν οι επενδυτές και να μπορούμε να δανειζόμαστε από τις αγορές... Κυβέρνησαν με ψέμα και δημαγωγία για να αλλοιώσουν την ορθολογική σκέψη των πολιτών. Ζούμε τις τελευταίες ημέρες μίας εποχής που τελειώνει με οδύνη» τόνισε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

«Απευθύνομαι σε όλους όσους μας ψήφισαν αλλά στην πορεία μας εγκατέλειψαν, απευθύνομαι και στους αριστερούς και στους κεντροαριστεούς»

Κάνοντας ένα ακόμη άνοιγμα στην αριστερά και την κεντροαριστερά -κάτι που είχε κάνει και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη ΔΕΘ- ο κ. Μητσοτάκης είπε:

«Απευθύνομαι σε όλους όσους μας ψήφισαν αλλά στην πορεία μας εγκατέλειψαν, είναι ώρα να γυρίσουν σπίτι τους. Απευθύνομαι και στους αριστερούς και κεντροαριστερούς ψηφοφόρους, η χώρα χρειάζεται μία νέα εθνική συμπόρευση, όχι άλλα ψέματα, χρειάζεται μία συμφωνία αλήθειας, επιτέλους να πάμε μπροστά, επιτέλους μπορούμε.Μπορούμε ενεργοποιώντας ένα μεγάλο κοινωνικό ρεύμα. Η ΝΔ θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων με ένα αποφασισμένο κυβερνητικό σχήμα που θα σαρώσει ότι μας στέκεται εμπόδιο».

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε ότι χρειάζεται ενότητα στη βάση της κοινωνίας αλλά και συνεννόηση στη κορυφή των προοδευτικών δυνάμεων.

«Να αφήσουμε πίσω τη νύχτα του ψέματος και του λάθους» ανέφερε ο κ. Μηστοτάκης, και συμπλήρωσε: «Είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε μοιρασμένοι και μας πήγαν πολύ πίσω για να μένουμε ακίνητοι, ώρα να πάμε μπροστά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ