ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Ραγκούσης: Οι ψηφοφόροι θα τιμωρήσουν το ΚΙΝΑΛ

Γ. Ραγκούσης: Οι ψηφοφόροι θα τιμωρήσουν το ΚΙΝΑΛ
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Tέχνασμα χαρακτηρίζει ο Γιάννης Ραγκούσης τη «στροφή» του ΚΙΝΑΛ το οποίο τις τελευταίες ημέρες από το αίτημα για «στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ» πέρασε στη «συγκυβέρνηση με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ υπό προϋποθέσεις».

Μιλώντας στο CNN Greece ο τέως υπουργός του ΠΑΣΟΚ εξηγεί πως η απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΚΙΝΑΛ αποτελεί ντοκουμέντο παράδοσης του ΠΑΣΟΚ και της κεντροαριστεράς στη ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη, καθώς το ΚΙΝΑΛ είναι σαν να λέει πως «θα προτείνουμε σε όλα τα κόμματα τους όρους μας, επομένως δεν θα φταίμε εμείς που θα τους αποδεχτεί μόνον ο κ.Μητσοτάκης».

Στην ερώτηση του CNN Greece γιατί το ΚΙΝΑΛ δεν λέει ευθέως πως προτίθεται να συμπράξει με τη ΝΔ, αν είναι έτσι, ο κ. Ραγκούσης απαντά πως η εκλογική βάση του κόμματος είναι ετερόκλητη: αποτελείται από ένα κομμάτι που πρόσκειται στον κ. Βενιζέλο και το οποίο δεν είναι αρνητικά διακείμενο σε ένα ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ αλλά και το παραδοσιακό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που έχει έντονα αντιδεξιά χαρακτηριστικά. Έτσι, συνεχίζει ο κ. Ραγκούσης, θα ήταν πολιτικά άγαρμπο και θα είχε μεγάλο εκλογικό κόστος ένα καθαρό μήνυμα για συγκυβέρνηση με τη ΝΔ πριν από τις εκλογές. Ενώ το έχουν αποφασίσει, συνεχίζει ο κ. Ραγκούσης, προσπαθούν να το κρύβουν. «Αυτό όμως -ότι δεν τους λένε την αλήθεια- οι πολίτες το διαισθάνονται. Γι’αυτό και με την ψήφο τους πιστεύω πως θα τους τιμωρήσουν. Το ΚΙΝΑΛ θα καταλάβει είτε την 4η είτε την 5η θέση στις εκλογές».

Απαντώντας σχετικά με τα δημοσκοπικά ευρήματα που δίνουν προβάδισμα στη ΝΔ, ο κ. Ραγκούσης λέει ότι η ψαλίδα μειώνεται ενώ το διακύβευμα των εκλογών είναι η οικονομία. Αν σε αυτό το κομμάτι η κυβέρνηση βάλει τέλος στην αβεβαιότητα και καταφέρει να συσπειρώσει περαιτέρω την ευρύτερη προοδευτική παράταξη με την ταυτόχρονη προσέλκυση των αναποφάσιστων, τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Στην ερώτηση για την επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την πτώση των τραπεζικών μετοχών, ο κ. Ραγκούσης απαντά ότι ο «πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται». Όπως εξηγεί, η καταστροφολογία της ΝΔ για την οικονομία απέτυχε παταγωδώς και ειδικά μετά την εξέλιξη με τη μη περικοπή των συντάξεων, η αξιωματική αντιπολίτευση υπέστη πανωλεθρία. Πρόκειται, όπως υποστηρίζει, για σπασμωδικές κινήσεις ενώ η ΝΔ δεν είναι σε θέση πλέον να ισχυρίζεται πως κάνει «υπεύθυνη αντιπολίτευση» αφού με τη στάση της νομιμοποιεί επί της ουσίας την αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, το γεγονός ότι τα εθνικά θέματα μπαίνουν σε ένα παιχνίδι μικροπολιτικής, αποδεικνύει την κατάπτωση των ηγεσιών ΝΔ και ΚΙΝΑΛ σε επικίνδυνες ατραπούς.

Στην ερώτηση αν σκέφτεται να θέσει υποψηφιότητα σε κάποια από τις εκλογικές αναμετρήσεις του 2019 και υπό ποιο πολιτικό σχηματισμό, ο κ. Ραγκούσης απαντά διπλωματικά πως παραμένει πάντα πολιτικά ενεργός κι αν οι συγκυρίες του το επιτρέψουν δεν αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Προς το παρόν πάντως είμαι πολιτικά ενεργός αλλά από το σπίτι μου»…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ