ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Βαρουφάκη στον Σαλβίνι: Θα μας βρείτε μπροστά σας παντού

Απάντηση Βαρουφάκη στον Σαλβίνι: Θα μας βρείτε μπροστά σας παντού
EUROKINISSI

Ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε στον αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, σχετικά με τις τοποθετήσεις του για την Ελλάδα, στο πλαίσιο της κόντρας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Ιταλία και τις Βρυξέλλες.

Η φράση του Σαλβίνι ότι η Ιταλία δεν θα έχει την μοίρα της Ελλάδας, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού Οικονομικών.

«Ματέο Σαλβίνι, ναι, η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα. Κι εσείς δεν είστε ο αντι-συστημικός που παριστάνετε. Μαζί με τη Λε Πεν προσφέρετε άλλοθι στο αυταρχικό κατεστημένο να συνεχίζει τις καταστροφικές για την πλειοψηφία πολιτικές. Θα μας βρείτε μπροστά σας παντού!», έγραψε ο κ. Βαρουφάκης στον λογαριασμό του στο twitter.

Ιταλία: Αρμαγεδδών αν οι Βρυξέλλες εφαρμόσουν τη συνταγή Ελλάδας

Η κόντρα της ιταλικής κυβέρνησης με τις Βρυξέλλες πυροδοτήθηκε από τις διαφωνίες σχετικά με τον προτεινόμενο προϋπολογισμό της Ιταλίας.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με την επικεφαλής του Εθνικού Συναγερμού, Μαρίν Λεπέν, ο Σαλβίνι επιτέθηκε τόσο στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όσο και τον Επίτροπο Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, χαρακτηρίζοντας τους «εχθρούς της Ευρώπης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ