ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κλείδωσε» η συνάντηση Τσίπρα - Πούτιν στη Μόσχα

«Κλείδωσε» η συνάντηση Τσίπρα - Πούτιν στη Μόσχα
EUROKINISSI-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στη Ρωσία. Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν στη ρωσική πρωτεύουσα στις 7 Δεκεμβρίου.

Άλλωστε ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ είχε επιβεβαιώσει πως «η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί τον χειμώνα» και συγκεκριμένα το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, θα πραγματοποιηθεί μετά την επίσημη πρόσκληση που του είχε απευθύνει ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η επερχόμενη συνάντηση έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς αφενός έρχεται ως προσπάθεια επούλωσης των πληγών που άνοιξαν στις ελληνορωσικές σχέσεις με αφορμή τις εκατέρωθεν απελάσεις διπλωματών, αφετέρου θα σηματοδοτήσει την από εδώ και στο εξής συνεργασία ανάμεσα στα δυο κράτη.

Στη ρωσική πρωτεύουσα μετέβησαν αρκετές φορές Έλληνες απεσταλμένοι ως προπομποί της επίσκεψης για να βελτιωθεί το κλίμα και ως αποτέλεσμα προέκυψε η οριστική ημερομηνία της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ