ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυγενάκης: Η χώρα έχει δύο υπουργούς Εξωτερικών, δύο αρχηγούς, δύο προϋπολογισμούς

Αυγενάκης: Η χώρα έχει δύο υπουργούς Εξωτερικών, δύο αρχηγούς, δύο προϋπολογισμούς

«Είμαστε η μόνη χώρα που έχει δύο υπουργούς Εξωτερικών, δύο αρχηγούς, δύο προϋπολογισμούς» δηλώνει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης.

Στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφερόμενος στα θέματα εξωτερικής πολιτικής σημειώνει ότι «για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία και στα ζητήματα διμερών σχέσεων αλλά και χάριν της σταθερότητας στην περιοχή είναι απαραίτητη προϋπόθεση η χάραξη μιας σοβαρής, στιβαρής και ρεαλιστικής εξωτερικής πολιτικής όπως αυτή που προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ».

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι «η κυβέρνηση ξεπούλησε τη Μακεδονία με αντάλλαγμα τις συντάξεις» ο κ. Αυγενάκης απαντά ρητορικά λέγοντας «από πότε είναι ακροδεξιά ρητορική να μιλά κανείς για τα δίκαια της πατρίδας και την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων;» και ρωτά τους κυρίους Τσίπρα, Κοτζιά και Καμμένο «γιατί αυτή η συμφωνία ήρθε με τόσο γρήγορες και αδιαφανείς διαδικασίες».

Αναφερόμενος στο ζήτημα των συντάξεων, ο κ. Αυγενάκης υποστηρίζει ότι «αν τελικώς δεν περικοπούν, αυτό δεν θα είναι επίτευγμα της κυβέρνησης αλλά μια έμπρακτη αναγνώριση των αχρείαστων θυσιών που υπέστησαν οι Έλληνες την τελευταία τριετία». Άλλωστε, σύμφωνα με τον γραμματέα της Π.Ε. της ΝΔ «ό,τι στραβό συμβαίνει στην οικονομία έχει υπογραφή: Τσίπρας-Καμμένος».

Μιλώντας για την πορεία προς τις εκλογές υποστηρίζει ότι «στην αποδρομή της η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να διχάσει με ψεύτικα διλήμματα, θα εργαλειοποιήσει τους θεσμούς και θα επινοήσει σκάνδαλα».

Για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο γραμματέας της Π.Ε της ΝΔ, επισημαίνει ότι «η ΝΔ αποδίδει μεγάλη σημασία», σημειώνει ότι «εντός των επομένων ημερών θα ανακοινωθούν όλες οι υποψηφιότητες» ενώ υπογραμμίζει ότι η ΝΔ, στους μεγάλους Δήμους, θα παρέχει στήριξη.

Τέλος, αναφερόμενος στην ΝΔ, στον εορτασμό των 44 χρόνων ιδρύσεώς της και στην αλλαγή του σήματος, ο κ. Αυγενάκης δηλώνει ότι «πλάι στον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει δημιουργηθεί μια πανστρατιά αγωνιστών του κόμματος από όλα τα μετερίζια» ενώ υπογραμμίζει πως «όσοι ψηφοφόροι, στην πορεία, την εγκατέλειψαν ήλθε η ώρα να γυρίσουν στο σπίτι τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ