ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά Κοτζιά κατά Καμμένου στο υπουργικό για το plan b

Πυρά Κοτζιά κατά Καμμένου στο υπουργικό για το plan b
EUROKINISSI/ΓΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στροφή αντιπαράθεση μεταξύ Νίκου Κοτζιά και Πάνου Καμμένου κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αναφορικά με το plan b του κυβερνητικού εταίρου έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Κοτζιάς φέρεται να κατηγόρησε τον αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων ότι επιχειρεί να ασκήσει εξωτερική πολιτική σε βάρος της κυβέρνησης αλλά και της χώρας, προς όφελος πολιτικών και προσωπικών επιδιώξεων.

Νίκος Παππάς και Ευκλείδης Τσακαλώτος επιχείρησαν να χαμηλώσουν τους τόνους με τον πρώτο να σημειώνει ότι δεν πρέπει να γίνεται ταύτιση του Πάνου Καμμένου με τον Ματέο Σαλβίνι.

Παρότι πληροφορίες ανέφεραν νωρίτερα ότι η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά επιβεβαίωσε τα σενάρια που τη θέλουν να υπερψηφίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, η ίδια διευκρίνισε αργότερα μέσω Twitter πως στο υπουργικό συμβούλιο δήλωσε πως στηρίζει την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της.

«Και διευκρίνισα ότι πάντα ψηφίζω κατά συνείδηση, όπως έκανε μέχρι σήμερα στην πολιτική μου διαδρομή. Αυτό είπα και μόνο, για οτιδήποτε άλλο γράφεται, δεν ισχύει» έγραψε η ίδια στην ανάρτησή της.

Ανάλογη ήταν και η δήλωση του Τέρενς Κουίκ, ο οποίος ενδέχεται να έχει δικαίωμα ψήφου στη Βουλή παίρνοντας τη θέση του Θανάση Παπαχριστόπουλου στην περίπτωση που ο τελευταίος παραιτηθεί, καθώς επιμένει στη διαφοροποίηση από την κομματική γραμμή των ΑΝΕΛ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ