ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Όποιος δυσφορεί μπορεί να κατέβει από το τρένο της κυβέρνησης»: Μήνυμα Τζανακόπουλου σε υπουργούς

«Όποιος δυσφορεί μπορεί να κατέβει από το τρένο της κυβέρνησης»: Μήνυμα Τζανακόπουλου σε υπουργούς
EUROKINISSI

«Το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός ήταν σαφές, καθαρό και προς όλες τις κατευθύνσεις. Το τρένο της κυβέρνησης προχωρά και θα φτάσει στον προορισμό του, που είναι η ολοκλήρωση της θητείας. Όποιος δεν θέλει να φτάσει σε αυτόν τον προορισμό ή όποιος δυσφορεί στην διαδρομή τότε πρέπει να κατέβει από το τρένο».

Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σχετικά με τον απόηχο της χθεσινής σύγκρουσης Καμμένου - Κοτζιά στο υπουργικό συμβούλιο. Πρόσθεσε, πάντως, ότι ο κ. Κοτζιάς δεν έχει λόγο να είναι δυσαρεστημένος, καθώς η κυβέρνηση στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών για το ονοματολογικό της πΓΔΜ ακολουθεί πολιτική με την οποία είναι σύμφωνος. «Αν ο Κοτζιάς διαφωνούσε, θα το έλεγε στον πρωθυπουργό», πρόσθεσε.

«Εγώ δεν ξέρω αν ο κ. Κοτζιάς δυσφορεί, δεν μπορώ να το πιστέψω όμως. Δεν έχει λόγο να δυσφορεί, γιατί η πολιτική του πρωθυπουργού στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι αυτή με την οποία συμφωνεί ο κ. Κοτζιάς. Άρα, δεν υπάρχει λόγος δυσφορίας. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, είμαι σίγουρος ότι ο κ. Κοτζιάς δεν θα το επικοινωνούσε μέσω διαρροών. Θα το έλεγε ευθέως στον πρωθυπουργό με τον οποίο έχει καθημερινή και τακτική επικοινωνία», τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha και πρόσθεσε: αυτή η κυβέρνηση δεν επικοινωνεί με διαρροές.

Κληθείς δε να σχολιάσει τη δέσμευση που φέρεται να ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τους υπουργούς στην χθεσινή συνεδρίαση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «ο πρωθυπουργός δεν παρακαλάει κανέναν» και πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός δεν έχει φοβηθεί ποτέ τις πολιτικές εξελίξεις, «τις προκαλεί ο ίδιος όταν θεωρεί ότι είναι καλό για την χώρα».



Αναφερόμενος στη συνεδρίαση του υπουργικού είπε πως ο πρωθυπουργός έθεσε ένα σαφές πολιτικό ζήτημα ότι η κυβέρνηση πρέπει να πορευθεί με ενότητα ως την λήξη της τετραετίας.

Σε ό,τι αφορά τον Πάνο Καμμένο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «διατηρεί την διαφωνία του αλλά δεν συμπλέει με τη ΝΔ. Ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμπλεύσει με τη ΝΔ και να αποσταθεροποιηθεί η χώρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ