ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Οκτώ υπουργεία έχουν και μοιράζουν μυστικά κονδύλια

Θεοδωράκης: Οκτώ υπουργεία έχουν και μοιράζουν μυστικά κονδύλια
EUROKINISSI / ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ

Απαντήσεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. αναφορικά με το ζήτημα της διαχείρισης των μυστικών κονδυλίων αξίωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Δε με ενδιαφέρουν μόνο τα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών, που άλλωστε είναι στον έλεγχο της Βουλής, με ενδιαφέρει τι γίνεται με τα μυστικά κονδύλια όλων των υπουργείων. Υπάρχουν οκτώ υπουργεία που έχουν και μοιράζουν μυστικά κονδύλια», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Υπενθύμισε δε ότι ο ίδιος έχει θέσει δύο φορές το θέμα στη Βουλή: «Εμείς προτείναμε τα μυστικά κονδύλια να περιοριστούν μόνο στα υπουργεία Εξωτερικών, Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη και να ελέγχονται από τη Βουλή».

Σχολιάζοντας την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών και την κυβέρνηση, σημείωσε πως «ο κ.Τσίπρας ανακάλυψε διγλωσσία και έκοψε λάθος γλώσσα».

«Γελοιοποιείται η εξωτερική πολιτική της χώρας και ο πρωθυπουργός δείχνει αδυναμία διαχείρισης εθνικών υποθέσεων», πρόσθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Αν ο κ. Τσίπρας ήθελε να αλλάξει εξωτερική πολιτική είναι λογικό να διώξει τον κ. Κοτζιά. Εδώ έχουμε τον κ. Τσίπρα να λέει ότι θα συνεχίσει την εξωτερική πολιτική του κ. Κοτζιά, διώχνοντας τον κ.Κοτζιά και κρατώντας τον κ. Καμμένο, ο οποίος διαφωνεί με την εξωτερική πολιτική. Είναι κινήσεις που δείχνουν πανικό και δεν βγάζουν νόημα», κατέληξε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, ο ίδιος ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά πως, ομόφωνα η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού και το Πολιτικό Συμβούλιο έχουν αποφασίσει ότι δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Είμαστε αντιπολίτευση, δεν είμαστε συμπολίτευση, και δεν θα συνηγορήσουμε με δική μας ψήφο να συνεχίσει αυτή η κυβέρνηση», συμπλήρωσε.

Τέλος, επανέφερε την πάγια θέση του Ποταμιού για τη σύσταση ενός Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, τονίζοντας πως «θα συμβάλλει, ώστε στα σημαντικά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής να υπάρξει ένας ενιαίος λόγος, ένα εθνικό δόγμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ