ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοτζιάς: Έχω παραιτηθεί και είμαι ευτυχής που κάναμε ένα βήμα ελπίδας για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Κοτζιάς: Έχω παραιτηθεί και είμαι ευτυχής που κάναμε ένα βήμα ελπίδας για τη Συμφωνία των Πρεσπών
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Μπορέσαμε και κάναμε ένα βήμα στο Μακεδονικό. Ζούμε την ίδια παραδοξολογία: να έχω παραιτηθεί και να είμαι ευτυχής που έχουμε κάνει ένα βήμα ελπίδας για τη Συμφωνία των Πρεσπών»: αυτό δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς σε δηλώσεις του από το υπουργείο Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής.

Ο Νίκος Κοτζιάς έφτασε στο υπουργείο Εξωτερικών χαμογελαστός, δηλώνοντας παράλληλα στους δημοσιογράφους ότι είναι ο πιο ευτυχής παραιτηθείς υπουργός.

«Τη μισή μου επαγγελματική ζωή την έχω περάσει εδώ» είπε ο κ. Κοτζιάς, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό για την τιμή που μου έκανε να μετρηθώ με τα προβλήματα της εξωτερικής πολιτικής» ανέφερε ο κ. Κοτζιάς, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι θα επιστρέψει στο πανεπιστήμιο για να διδάξει.

«Είμαι πολύ περήφανος που με τη δική σας καθοδήγηση κύριε πρωθυπουργέ στείλαμε 93 υποθέσεις διαφθοράς στον εισαγγελέα», επισήμανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε ότι αυτά που γίνονται τις τελευταίες μέρες με τα απόρρητα κονδύλια είναι αθλιότητες.

«Η Δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς σοβαρότητα και ευθύνη», τόνισε.

«Φεύγω έχοντας κάνει το μεγάλο βήμα του "Μακεδονικού" με την υποστήριξη σας κύριε πρωθυπουργέ, φεύγω ευχαριστημένος», είπε ο κ. Κοτζιάς.

Αποκάλυψε παράλληλα ότι είναι υπερήφανος και για τα δύο Προεδρικά Διατάγματα τα οποία είναι έτοιμα και επεκτείνουν την ζώνη της χώρας μας στα 12 μίλια.

Ο κ. Κοτζιάς κάνοντας έναν μίνι απολογισμό των σχεδόν τεσσάρων ετών της θητείας ως υπουργού Εξωτερικών «υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού» όπως είπε, τόνισε ότι σήμερα τη χώρα μας την ακούν και την υπολογίζουν με βάση την ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στα σημαντικά βήματα που έγιναν, όπως είπε, στην επίλυση των ανοιχτών προβλημάτων με την Αλβανία, στο ονοματολογικό με την πΓΔΜ, αλλά και στην αλλαγή της ατζέντας του Κυπριακού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ