Γαβρόγλου για Ρουβίκωνα: Πού είναι οι φοιτητές να διεκδικήσουν τους χώρους τους;
Πηγή: (EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Μήνυμα προς το φοιτητικό κίνημα να διεκδικήσει τους χώρους και την ακαδημαϊκή ειρήνη στέλνει ο Κώστας Γαβρόγλου, επισημαίνοντας ότι το πανεπιστήμιο είναι χώρος εκπαίδευσης και έρευνας, στο οποίο δεν θα πρέπει να υπάρχει χώρος για κανενός είδους παραβατικότητα.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ο υπουργός Παιδείας αναφέρεται στη σχέση Κράτους-Εκκλησίας, υποστηρίζοντας ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η διακριτότητα των δύο ρόλων.

«Κράτος και Εκκλησία αντιλαμβανόμαστε αυτή τη διακριτότητα και δομούμε συνεχώς σχέσεις συνεργασίας με γνώμονα το καλό των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας και της αλληλεγγύης», σημειώνει και προσθέτει «ήδη προχωρήσαμε στην καταγραφή της εκκλησιαστικής περιουσίας, κάτι που δεν έχει γίνει για παρά πολλές δεκαετίες».

Για τις αλλαγές στην Γ' Λυκείου και το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια ο κ. Γαβρόγλου δηλώνει ότι η νομοθέτηση των αλλαγών θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Τέλος, σε ερώτηση για τις προσλήψες εκπαιδευτικών υπογραμμίζει ότι «οι πρώτοι 4.500 διορισμοί στην ειδική αγωγή που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2019. Θα κάνουμε το παν για να μην υπάρξει η όποια αμφισβήτηση».

Διαβάστε επίσης