ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Θα έχουμε κυβερνητική πλειοψηφία ακόμα και αν αποχωρήσει ο Καμμένος

Τζανακόπουλος: Θα έχουμε κυβερνητική πλειοψηφία ακόμα και αν αποχωρήσει ο Καμμένος
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα διατηρήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να ολοκληρώσει την τετραετία, ακόμη και σε περίπτωση αποχώρησης του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την κυβέρνηση, εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, o κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως όντως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει προειδοποιήσει ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση εφόσον έρθει στη βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Δεν σημαίνει ότι ο κ. Καμμένος θα προσχωρήσει στην προσπάθεια της ΝΔ να πέσει η κυβέρνηση» είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ερωτηθείς για τον τέως υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι έχουν ειπωθεί πολλές ανακρίβειες για την παραίτησή του και επεσήμανε ότι αυτό που προέχει τώρα είναι η ενότητα της κυβέρνησης.

Άλλωστε, όπως υπογράμμισε, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει να έχει στενή συνεργασία με τον Νίκο Κοτζιά, καθώς προχωρούν πολιτικές πρωτοβουλίες του -όπως για παράδειγμα η Συμφωνία των Πρεσπών.

Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του, ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε και στις συντάξεις, κάνοντας λόγο για ένα καθοριστικό βήμα.

Και αυτό, όπως είπε, επειδή η Κομισιόν δεν απέστειλε στην Αθήνα επιστολή, ζητώντας διευκρινίσεις επί του σχεδίου του προϋπολογισμού.

«Δεν έχω αμφιβολία ότι θα έχουμε και τυπική έγκριση από την Κομισιόν» είπε ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ