ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς: Η ΕΡΤ είναι στην καλύτερή της φάση

Νίκος Παππάς: Η ΕΡΤ είναι στην καλύτερή της φάση
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Η ΕΡΤ είναι στην καλύτερη της φάση», επεσήμανε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Παππάς και επιτέθηκε στη ΝΔ ότι έχει «σοβαρό πρόβλημα χρονισμού» στην κριτική της απέναντι στη δημόσια τηλεόραση, καθώς κλιμακώνει την επίθεσή της την ώρα που η τηλεθέασή της χτυπάει υψηλά νούμερα.

«Όταν έκλεισε η ΕΡΤ είχε 15% τηλεθέαση, με το “μαύρο” βυθίστηκε στο 6% και τώρα ανακάμπτει στο 9%», είπε και αναφέρθηκε στο 1 εκατ. πολιτών που παρακολούθησε χθες Κυριακή τον ποδοσφαιρικό αγώνα.

«Στο δικό σας κόσμο κανείς δεν βλέπει ΕΡΤ και δεν έχουμε βγει από τα μνημόνια, λέγατε δεν θα κλείσουν οι αξιολογήσεις και έκλεισαν, λέγατε ότι δεν θα πάρουμε τίποτα για το χρέος , ότι έρχεται 4ο μνημόνιο, θα περικοπούν οι συντάξεις και ότι δεν θα λυθεί το Μακεδονικό», είπε κατά τη διάρκεια επερώτησης της ΝΔ για την ΕΡΤ και απευθυνόμενος στους βουλευτές της σχολίασε πως μετά την αλλαγή του σήματος του κόμματος θα έπρεπε στην Πειραιώς να αλλάξουν και το όνομα και να το κάνουν από «Νέα Δημοκρατία»- «Νέα Διάψευση».

Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής το δημόσιο έχει εισπράξει ήδη 150 εκατ. ευρώ από το φόρο διαφήμισης, και αναμένεται να εισπράξει άλλα 170 εκατ. από τις τηλεοπτικές άδειες και άλλα 175 εκατ. επίσης από το φόρο διαφήμισης. «Αυτό είναι μισό δισ. υπέρ του ελληνικού δημοσίου, που εσείς ποτέ δεν τα εισπράξατε», είπε απαντώντας στην κριτική των βουλευτών της ΝΔ περί ωμής κυβερνητικής προπαγάνδας.

«Στη ΝΔ στηρίζουμε τη δημόσια τηλεόραση. Πιστεύουμε ότι δημόσια τηλεόραση πρέπει να υπάρχει. Και ο ρόλος της είναι σημαντικός για την κοινωνία αλλά και για την ίδια τη δημοκρατία. Δυστυχώς, αυτό που έχουμε σήμερα δεν είναι δημόσια τηλεόραση. Τόσο απλά. Η ΕΡΤ σήμερα είναι κρατική τηλεόραση που λειτουργεί ως φερέφωνο κυβερνητικής προπαγάνδας. Και η απόδειξη είναι ότι οι πολίτες της γυρνούν την πλάτη. Έχουμε μια δημόσια τηλεόραση που την πληρώνουμε όλοι, αλλά δεν την βλέπει πια σχεδόν κανείς… Δεν είναι ούτε «δημόσια» ούτε «τηλεόραση». Είναι άλλο ένα «χαράτσι», ανέφερε η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ