Γεννηματά: Οι καλύτερες μέρες των Ελλήνων ήταν επί ΠΑΣΟΚ
Πηγή: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Στη γραμμή της αυτόνομης πορείας του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, απαντώντας σε όσους προσβλέπουν σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και πριν τις ερχόμενες εκλογές.

«Δεν υπάρχουν στηρίγματα για αυτή την κυβέρνηση. Από αυτή τη Βουλή δε μπορεί να προκύψει άλλη πλειοψηφία η οποία να έχει προοδευτικό πρόσημο και να μπορεί να σταθεροποιήσει τη χώρα» τόνισε η κ. Γεννηματά και ξεκαθάρισε: «Δεν υπάρχει σωσίβιο για αυτή την κυβέρνηση στο ΚΙΝΑΛ».

Η κ. Γεννηματά μιλώντας στο Σκάι, επέμεινε επίσης στην πρόταση της για κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας με τη συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ- ΚΙΝΑΛ και ειδικά ως προς το ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «δε μπορεί να μείνει έξω από την επόμενη εθνική προσπάθεια και να πετάει πέτρες».

Υπερασπίστηκε επίσης το έργο του κόμματος, δηλώνοντας: «Οι καλύτερες μέρες που έζησε ο λαός σε αυτό τον τόπο ήταν με το ΠΑΣΟΚ».

«Αφού ευνοεί ο νόμος σας για τις δημοτικές εκλογές τις συνεργασίες κατεβάστε παντού υποψήφιους στην αυτοδιοίκηση. Αλλά δεν το κάνουν έρχονται πίσω μας ουρά», είπε επίσης. 

Στη συνέχεια, έκανε λόγο για ετερόκλητο συνεταιρισμό Τσίπρα- Καμμένου, που τρίζει. «Άκουσα χθες τον κ. Κοτζιά να λέει ότι δεν ήξερα πως στο εμείς περιλαμβάνεται και ο κ. Καμμένος. Δεν ήξερε δε ρώταγε; Το εμείς περιλαμβάνει αποκλειστικά τον κ. Καμμένο, όλοι οι άλλοι είναι αποκλειστικά για κατανάλωση ας το καταλάβουν», είπε.

«Όσο προχωράμε προς τις εκλογές οι επιδιώξεις τους είναι πολιτικά αποκλίνουσες, η Ελλάδα όμως δε μπορεί να ζημιώνεται άλλο, για αυτό έχουμε πει ότι ο λαός πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Η συμμαχία αυτή δεν πρέπει να αντέξει πολύ για το συμφέρον του τόπου», πρόσθεσε.

«Ρωτήστε τον κ. Τσίπρα εάν εκβιάζεται από το κ. Καμμένο. Γιατί τα ανέχεται όλα αυτά; Γιατί παρακολουθούσε ως διαιτητής όλη αυτή τη συνομιλία; Γιατί κράτησε τον κ. Καμμένο και έδιωξε έναν από τους στενότερους του συνεργάτες;», διερωτήθηκε.

Επιπλέον, έκανε λόγο για εργαλειοποίηση της συνταγματικής αναθεώρησης από το ΣΥΡΙΖΑ, που απογοητεύει κάθε προοδευτικό άνθρωπο.

Αναφέρθηκε στην πρόταση που κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ πριν από λίγους μήνες με στόχο να συμφωνήσουν τα κόμματα σε ορισμένες ρυθμίσεις. «Μας γύρισε την πλάτη ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μας απάντησε ποτέ» είπε και αναρωτήθηκε εάν πιστεύει κανείς ότι ο πρωθυπουργός θέλει να κάνει πραγματικά προοδευτικές αλλαγές.

«Περιμένω να δω τον πρύτανη να σηκώνει το ανάστημα του» είπε επίσης αναφερόμενη στη χθεσινή εισβολή φοιτητών στο γραφείο του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και υποστήριξε ότι: «Σήμερα ο κόσμος δε νιώθει ασφαλής πουθενά ούτε στα πανεπιστήμια».

Ως προς τη δίκη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου είπε:

Εμείς έχουμε πει όλα στο φως και δεν το αλλάζω για κανένα. Πιστεύω στην ελληνική δικαιοσύνη, θα κάνει το έργο της, δε θα λάβει υπόψη της ότι λένε υπουργοί της κυβέρνησης για να κερδίσουμε εκλογές κάποιον πρέπει να βάλουμε φυλακή.

Διαβάστε επίσης