ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο σύστασης Προανακριτικής για την υγεία

Ανοιχτό το ενδεχόμενο σύστασης Προανακριτικής για την υγεία
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για την Υγεία αφήνει η κυβερνητική πλειοψηφία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη, στο πόρισμα «θα αναδεικνύονται πάσης φύσεως ευθύνες όλων των εμπλεκόμενων προσώπων, πολιτικών και μη».

Το πόρισμα θα δοθεί τμηματικά, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, ανά θεματική: Πώληση του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», ΚΕΕΛΠΝΟ, Αρθροσκοπήσεις και συνολικά η πολιτική για το φάρμακο και τα εμβόλια.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η κυβερνητική πλειοψηφία της εξεταστικής επιτροπής που συγκροτήθηκε την άνοιξη του 2017 και διερεύνησε υποθέσεις σκανδάλων στο χώρο της Υγείας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι προκύπτουν ευθύνες για πρόσωπα που βρέθηκαν στο τιμόνι του υπουργείου Υγείας.

Στο πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ θα αναδεικνύονται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «πάσης φύσεως ευθύνες, ακόμη και ποινικές», για τους κ.κ. Άδωνι Γεωργιάδη για την υπόθεση των 23 προσλήψεων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Μάριο Σαλμά για την υπόθεση των διαγνωστικών αρθροσκοπήσεων, Ανδρέα Λοβέρδο και Μάκη Βορίδη για την ιδιωτικοποίηση του «Ερρίκος Ντυνάν» και Δημήτρη Αβραμόπουλου για τα αντιγριπικά εμβόλια.

Το πόρισμα της πλειοψηφίας, στο οποίο θα επισυναφθούν τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αναμένεται να δοθεί την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Στη Διάσκεψη των Προέδρων θα αποφασιστεί η ημέρα συζήτησής του στην Ολομέλεια της Βουλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ