ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπονόμευση εκ των έσω και ανηλεή πόλεμο κατήγγειλε ο Κωστόπουλος της ΕΡΤ

Υπονόμευση εκ των έσω και ανηλεή πόλεμο κατήγγειλε ο Κωστόπουλος της ΕΡΤ
eurokinissi/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Υπονόμευση εκ των έσω για πολλά και μεγάλα θέματα κατήγγειλε στη Βουλή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Βασίλης Κωστόπουλος, ο οποίος είχε κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να παρουσιάσει την ετήσια οικονομική έκθεση της δημόσιας τηλεόρασης για το 2017. 

«Την πρώτη μέρα που ξεκίνησα να μπω στο γραφείο μου το βρήκα κλειστό και δεν υπήρχαν πουθενά κλειδιά», είπε, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας το κακό κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του Ραδιομεγάρου στην Αγία Παρασκευή. Μίλησε για ανηλεή πόλεμο που δέχεται η σημερινή διοίκηση της ΕΡΤ, αφήνοντας αιχμές και κατά του νυν εντεταλμένου συμβούλου προγράμματος Σπύρου Κρίμπαλη.

«Τα καταφέραμε παρά τον πόλεμο που δεχόμαστε καθημερινά, απέναντι στην πολιτική του τίποτα που επάξια εκπροσωπούν οι επώνυμες καταγγελίες, εμείς προσπαθούμε να επαναφέρουμε τη δημόσια τηλεόραση στο επίπεδο που θέλει ο κόσμος», είπε, ενώ υποστήριξε ότι χάρη στον ίδιο και τις αποφάσεις που έλαβε, δεν έχασε η ΕΡΤ τα δικαιώματα του Μουντιάλ και του μπάσκετ.

Οι καταγγελίες Κωστόπουλου προκάλεσαν αντιδράσεις με τον Γιάννη Τραγάκη από τη ΝΔ να τον αποκαλεί «κακό dealer αθλητικών προγραμμάτων», καθώς όπως είπε δεν υπάρχουν καθόλου διαφημίσεις στα αθλητικά γεγονότα που μεταδίδει η ΕΡΤ.

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν κι ο Ευάγγελος Βενιζέλος που ανέφερε πως πρέπει να διερευνηθεί γιατί ο κ. Κωστόπουλος κάνει μια καταγγελία για την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ. «Η ΕΡΤ θυμίζει κομματικό μαγαζί της δεκαετίας του ‘70», είπε και διερωτήθηκε γιατί καρατομήθηκαν οι επικεφαλής του Γ’ Προγράμματος και του «Cosmos». «Δεν ήμουν από αυτούς που ήθελαν να κλείσει η ΕΡΤ, αγωνίστηκα για να ξανα-ανοίξει», ανέφερε και επεσήμανε πως τα όσα είπε στην Επιτροπή ο κ. Κωστόπουλος επιβεβαιώνουν το κλίμα που επικρατεί στην ΕΡΤ.

«Η ΕΡΤ είναι το μαγαζί γωνία της εκάστοτε κυβέρνησης», υποστήριξε από το ΚΚΕ ο Μανώλης Συντυχάκης.

Αίσθηση πάντως, προκάλεσε η αναφορά του Βασίλη Κωστόπουλου ότι ο όρος διαπιστευμένος δημοσιογράφος στα κόμματα είναι παρεξηγημένος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποιοι κατανοούν τον όρο με το να γίνονται μέλη του οικείου γραφείου τύπου που είναι διαπιστευμένοι. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της δημόσιας τηλεόρασης κάλεσε τις Ενώσεις των δημοσιογράφων να εξετάσουν το θέμα αυτό, ώστε να κατοχυρώνεται η ελευθερία του δημοσιογράφου που παρέχει τις υπηρεσίες του. Τα λεγόμενα Κωστόπουλου προκάλεσαν την αντίδραση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην δημοσιογράφου της ΕΡΤ Αννέτας Καββαδία, ενώ από την πλευρά του ο Μανώλης Συντυχάκης διαμαρτυρήθηκε ότι η ΕΡΤ δεν έχει διαπιστεύσει δημοσιογράφο στο ΚΚΕ, λέγοντας ότι με την προέκταση που δίνει ο κ. Κωστόπουλος είναι σαν να λέει ότι δεν έχουμε στο ΚΚΕ διαπιστευμένο γιατί πιθανόν θα γινόταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ