ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές Κοτζιά κατά Καμμένου: Καμία ανοχή σε όποιον λέει ότι θα ανατρέψει την κυβέρνηση

Αιχμές Κοτζιά κατά Καμμένου: Καμία ανοχή σε όποιον λέει ότι θα ανατρέψει την κυβέρνηση
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Για τις κατηγορίες περί χρηματισμού από τον Τζορτζ Σόρος αλλά και για την κόντρα του με τον Πάνο Καμμένο μίλησε ο Νίκος Κοτζιάς, ενώ αποκάλυψε ότι είχε υποβάλει ξανά παραίτηση, πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Open TV», ο πρώην υπουργός Εξωτερικών σχολίασε την κόντρα του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κάνοντας λόγο για πολιτική αντιπαράθεση που επιχειρείται να παρουσιαστεί ως προσωπική.

Σχολιάζοντας τα όσα έχουν ειπωθεί για τις χρηματοδοτήσεις εταιρίας του Τζόρτζ Σόρος, ο κ. Κοτζιάς δήλωσε «καθαρός», τονίζοντας ότι προέρχεται από πλούσια οικογένεια.

«Εγώ είμαι καθαρός άνθρωπος, δεν έχω τίποτα να φοβηθώ και πάω πρώτος στις δικαστικές αρχές» ανέφερε ο κ. Κοτζιάς και επεσήμανε πως «εγώ δεν κάνω διαρροές» και «δεν υπάρχουν κύκλοι Κοτζιά». «Εγώ προέρχομαι από πλούσια οικογένεια, δεν χρηματίζομαι» είπε, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Αναφερόμενος στη μήνυση κατά παντός υπευθύνου για συκοφαντική δυσφήμηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων που κατέθεσε τη Δευτέρα, ο κ. Κοτζιάς δήλωσε πως αποσκοπεί στο «να πάρουν κάποιοι το μήνυμα ότι δεν έχω κάτι να φοβηθώ και ότι πάω εγώ πρώτος τις δικαστικές αρχές».

Για την επιστολή παραίτησής του προς τον Αλέξη Τσίπρα τόνισε ότι πρόκειται για μια επιστολή με απόψεις, αναλύσεις και συστάσεις προς τον πρωθυπουργό. Δήλωσε πως αν ήθελε θα την είχε δώσει ο ίδιος στην δημοσιότητα. «Καμία διαρροή δεν έχει πέσει μέσα» είπε, ενώ άφησε αιχμές σχετικά με τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον Πάνο Καμμένο. «Για μένα δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή σε κάποιον που λέει ότι θα ανατρέψει την κυβέρνηση όταν θα έρθει η Συμφωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κοτζιάς διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει στη Βουλή τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και την κυβέρνηση, σε ενδεχόμενη πρόταση μομφής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ερωτηθείς για τους λόγους της παραίτησής του, απάντησε «ο καθένας με τις ευαισθησίες του» και ότι δεν ήταν μια παρόρμηση, ενώ αναφερόμενος στην επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας στις ΗΠΑ είπε:

«Μίλησε για την ανάγκη, Ελλάδα, Αλβανία και Βουλγαρία να γίνουν εγγυήτριες δυνάμεις της ΠΓΔΜ. Δηλαδή, αυτό που θέλουμε να βγάλουμε πάνω από το σβέρκο της Κύπρου, εμείς το προτείνουμε για τον σβέρκο άλλης χώρα. Στη FYROM έγινε εμφύλιος πόλεμος πριν από 15 χρόνια ανάμεσα στους Αλβανούς και στους Σλαβομακεδόνες και δεν έχουμε κανένα συμφέρον να τον σηκώσουμε. Δεν νομίζω ότι κανένας Σλαβομακεδόνας θα δεχόταν για εγγυήτρια δύναμη την Αλβανία πάνω στο σβέρκο του. Είναι έξω από την πολιτική μας».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών είχε υποβάλλει την παραίτησή του και πριν την κοινοβουλευτική διαδικασία της ΠΓΔΜ για συνταγματική αναθεώρηση, στις 19 Σεπτεμβρίου, τονίζοντας ότι δεν επέμεινε μέχρι τέλους γιατί δεν ήθελε να συνδεθεί με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ