ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ.Τοσουνίδης στο CNN Greece: Θετική η συμφωνία Πολιτείας - Εκκλησίας

Θ.Τοσουνίδης στο CNN Greece: Θετική η συμφωνία Πολιτείας - Εκκλησίας
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Η Ελλάδα γίνεται πιο δυνατή, η κοινωνία μας γίνεται πιο δυνατή. Είναι ακόμη μία απόδειξη της μεγάλης εθνικής επιλογής που έκαναν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο Πάνος Καμμένος να στηρίξουν από το 2015 μέχρι και το τέλος αυτής της τετραετίας τη σημερινή κυβέρνηση, που ενώνει τους Έλληνες και οδηγεί την πατρίδα μας σε δρόμο ευημερίας, ειρήνης και σταθερότητας».

Αυτή είναι η πρώτη αντίδραση από πλευράς ΑΝΕΛ – δια μέσου του εκπροσώπου Τύπου τους, Θεόδωρου Τοσουνίδη – αναφορικά με το «ιερό deal» που επετεύχθει μεταξύ του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Μιλώντας στο CNN Greece, o κ. Τοσουνίδης, τόνισε πως το κόμμα είδε θετικά την ανακοίνωση των δύο πλευρών, σημειώνοντας πως με αυτόν τον τρόπο «κλείνουν μεγάλα κεφάλαια που δημιουργούσαν τριβές μεταξύ της ελληνικής πολιτείας και της ελληνορθόδοξης εκκλησίας. Επιτέλους μπορούμε πλέον να βλέπουμε την πολιτεία, δια μέσου του προσώπου του Έλληνα πρωθυπουργού, πλάι πλάι με τον επικεφαλής, τον θρησκευτικό μας ηγέτη της Ελληνορθόδοξης εκκλησίας. Πηγαίνουμε όλοι μαζί για το λαό μας και για την Ελλάδα μας».

Ερωτώμενος αν το κόμμα του θα ψηφίσει την ιστορική συμφωνία για τη διευθέτηση του ζητήματος της εκκλησιαστικής περιουσίας, αλλά και της μισθοδοσίας των κληρικών, ο ίδιος υπογράμμισε πως οι ΑΝΕΛ περιμένουν να δουν τη συμφωνία ολοκληρωμένη, αλλά η «κατεύθυνση είναι θετική», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Απαντώντας για το αν υπήρξε συνεννόηση του προέδρου του κόμματος, Πάνου Καμμένου, με τον πρωθυπουργό προ της ανακοίνωσης, ο κ. Τοσουνίδης δήλωσε ότι «η συνεργασία μεταξύ των δύο πολιτικών είναι καθ’όλη τη διάρκεια αυτής της κυβέρνησης πολύ στενή και παραγωγική και φαίνεται από τα αποτελέσματα που πετυχαίνει αυτή η κυβέρνηση».

«Παρακολουθούμε τον επικεφαλής της εκκλησίας και περιμένουμε και τη σημερινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου, που προέβλεψε και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος πως θα είναι θετική όσον αφορά τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ ελληνική πολιτείας και εκκλησίας», είπε, σχετικά με τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει στον κλήρο.

Ολοκληρώνοντας έκανε κάλεσμα σε όλα τα κόμματα να συμπράξουν και τόνισε πως «κανείς δεν θα μπορέσει να ανακόψει το δρόμο της κυβέρνησης και της Ελλάδας».

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα έξω από τα μνημόνια, απόλυτα σταθερή, με ομαλές εξελίξεις, που επιτέλους βλέπουμε με αισιοδοξία του μέλλον. Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να ομονοήσουν και να εγκαταλείψουν τις μικροκομματικές και πολλές φορές ακραίες επιλογές του. Ας πάμε αυτή τη φορά μαζί», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ