ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας καλεί Μέρκελ και Ερντογάν στη Χίο

Τσίπρας καλεί Μέρκελ και Ερντογάν στη Χίο
Sean Gallup/Getty Images/Ideal Image

Τριμερή συνάντηση με θέμα το προσφυγικό θα πραγματοποιηθεί στις τέλη Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου στη Χίο, μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα, της Ανγκέλα Μέρκελ και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Real, η συνάντηση φιλίας πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Ελληνικής πλευράς. Η δε παρουσία της γερμανίδας καγκελάριου έχει στόχο τον έλεγχο της προσφυγικής ροής από την Τουρκία, καθώς ο τελικός προορισμός των περισσότερων μεταναστών είναι το Βερολίνο και άλλες χώρες του πλούσιου Βορρά.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς, μιλώντας στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο": "Οι τρεις ηγέτες (Τσίπρας, Μέρκελ, Ερντογάν) πρόκειται να συναντηθούν στη Χίο με θέμα το προσφυγικό... Θα πάρουμε μια πρωτοβουλία, καλώντας στη Χίο Μέρκελ και Ερντογάν, και μάλιστα μετά σχεδιάζουμε να περάσουμε απέναντι στη Σμύρνη ώστε να δούμε και τις δύο πλευρές. Η πρόσκληση θα είναι δική μας. Δεν έχει κλείσει η ημερομηνία. Πιθανολογώ η τριμερής να είναι στις αρχές Φεβρουαρίου", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ