Κεγκέρογλου: Τσίπρας και Ιερώνυμος δεν έχουν δικαιοδοσία για Κρήτη και Δωδεκάνησα
Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου με τον βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου να κάνει λόγο για real estate συμφωνία και να θέτει ζήτημα εξαίρεσης της Εκκλησίας Κρήτης και Δωδεκανήσων. 

Διαβάστε επίσης

«Ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε ο Αρχιεπίσκοπος δικαιούνται να συμφωνούν για την Εκκλησία Κρήτης και Δωδεκανήσων, γιατί δεν είναι στη δικαιοδοσία τους», είπε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ και απευθυνόμενος στον παριστάμενο υπουργό Παιδείας, Κωνσταντινοπολίτη, Κώστα Γαβρόγλου, είπε: «κι εσείς που είστε παρά τω Φανάρι, να πάρετε θέση». 

Για ευτελισμό της ιστορικής συμφωνίας και «χαριτωμενιές» για τα ΜΜΕ, κατηγόρησε τον Βασίλη Κεγκέρογλου ο υπουργός Παιδείας και σχολίασε αναφορικά με την καταγωγή του, πως ο ίδιος είναι υπουργός της κυβέρνησης και αποδέχεται πλήρως τις αποφάσεις της.

«Δείχνετε έλλειψη σεβασμού προς Εκκλησία και κράτος, θέλουν προσοχή αυτές οι κουβέντες», είπε και πρόσθεσε πως η συμφωνία είναι ένας οδικός χάρτης με πολλές λεπτομέρειες.

«Ως προς το status της μισθοδοσίας των ιερέων είναι προφανές πως δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή», συμπλήρωσε.

Νωρίτερα, ο Γιάννης Κουτσούκος της ΔΗΣΥ σχολίασε πως «έτσι που τα κάνει ο Τσίπρας, οι Δεσποτάδες θα αποφασίζουν τα επόμενα χρόνια για θέματα παιδείας».

«Πόσο απομονωμένοι είστε από το αίσθημα κοινωνίας… αναλογιστείτε τις ευθύνες σας στις σχέσεις κράτους εκκλησίας», απάντησε ο Κώστας Γαβρόγλου.

Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!

Διαβάστε επίσης

Γιατί «ναυάγησε» η συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας των ζώων

Φίλης, Κοτζιάς, Κοντονής, Βάκη και Κασιμάτη οι «αντάρτες» του ΣΥΡΙΖΑ στην αναθεώρηση

Στη Βουλή οι καταγγελίες των σωφρονιστικών υπαλλήλων για τα κυκλώματα που δρουν μέσα στις φυλακές

Γαβρόγλου: Είναι κερδοσκοπικά ιδρύματα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια