ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεγκέρογλου: Τσίπρας και Ιερώνυμος δεν έχουν δικαιοδοσία για Κρήτη και Δωδεκάνησα

Κεγκέρογλου: Τσίπρας και Ιερώνυμος δεν έχουν δικαιοδοσία για Κρήτη και Δωδεκάνησα
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου με τον βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου να κάνει λόγο για real estate συμφωνία και να θέτει ζήτημα εξαίρεσης της Εκκλησίας Κρήτης και Δωδεκανήσων. 

«Ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε ο Αρχιεπίσκοπος δικαιούνται να συμφωνούν για την Εκκλησία Κρήτης και Δωδεκανήσων, γιατί δεν είναι στη δικαιοδοσία τους», είπε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ και απευθυνόμενος στον παριστάμενο υπουργό Παιδείας, Κωνσταντινοπολίτη, Κώστα Γαβρόγλου, είπε: «κι εσείς που είστε παρά τω Φανάρι, να πάρετε θέση».

Για ευτελισμό της ιστορικής συμφωνίας και «χαριτωμενιές» για τα ΜΜΕ, κατηγόρησε τον Βασίλη Κεγκέρογλου ο υπουργός Παιδείας και σχολίασε αναφορικά με την καταγωγή του, πως ο ίδιος είναι υπουργός της κυβέρνησης και αποδέχεται πλήρως τις αποφάσεις της.

«Δείχνετε έλλειψη σεβασμού προς Εκκλησία και κράτος, θέλουν προσοχή αυτές οι κουβέντες», είπε και πρόσθεσε πως η συμφωνία είναι ένας οδικός χάρτης με πολλές λεπτομέρειες.

«Ως προς το status της μισθοδοσίας των ιερέων είναι προφανές πως δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή», συμπλήρωσε.

Νωρίτερα, ο Γιάννης Κουτσούκος της ΔΗΣΥ σχολίασε πως «έτσι που τα κάνει ο Τσίπρας, οι Δεσποτάδες θα αποφασίζουν τα επόμενα χρόνια για θέματα παιδείας».

«Πόσο απομονωμένοι είστε από το αίσθημα κοινωνίας… αναλογιστείτε τις ευθύνες σας στις σχέσεις κράτους εκκλησίας», απάντησε ο Κώστας Γαβρόγλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ