ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Τσίπρας και Μητσοτάκης χορεύουν το «τανγκό ανευθυνότητας»

Γεννηματά: Τσίπρας και Μητσοτάκης χορεύουν το «τανγκό ανευθυνότητας»
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σφοδρή κριτική προς τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία της στην εκδήλωση για τον ένα χρόνο του Κινήματος Αλλαγής, ενώ επανέλαβε το αίτημα εξεταστικής επιτροπής για τις ευθύνες διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή της περιόδου 2004-2009. «Η λύση δεν είναι ούτε η μιζέρια και η φτώχεια του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ρίσκο και το άλμα στο κενό της δεξιάς παλινόρθωσης» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης χορεύουν το "τανγκό ανευθυνότητας" κι αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου αδιεξόδου γιατί βολεύονται στον τεχνητό δικομματισμό» είπε, μεταξύ άλλων η κ. Γεννηματά, υποστηρίζοντας ότι συμφωνούν στην προσπάθεια να λεηλατήσουν και να εξαφανίσουν το Κίνημα Αλλαγής.

«Ε λοιπόν τους απαντάμε: Το ξανακάνατε και αποτύχατε! Θα αποτύχετε και τώρα! Η δύναμη Αλλαγής, η δύναμη Ανατροπής, η δύναμη Ελπίδας, η δύναμη Αξιοπρέπειας είναι η παράταξη μας» σημείωσε. «Και οι δυο μαζί καλύπτουν τις ευθύνες για την περίοδο 2004-2009 του κ. Καραµανλή, που οδήγησε στην κρίση. Ο ένας παθαίνει αμνησία και ο άλλος αφωνία όταν τους λέω ελάτε να κάνουμε εξεταστική», είπε σε άλλο σημείο η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Ειδικότερα στην σκληρή κριτική της προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα , η Φώφη Γεννηματά μίλησε για βαρίδι από το οποίο πρέπει να απαλλαγεί η προοδευτική παράταξη και υπογράμμισε πως «αυτή είναι η τελευταία κυβερνητική θητεία μιας ομάδας που καταπάτησε αρχές και αξίες».

Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γεννηματά έκανε λόγο για μία «καιροσκοπική ομάδα, χωρίς ιδεολογική ταυτότητα, που δεν θυμίζει τίποτε το Αριστερό, τίποτα το προοδευτικό». «Αντιθέτως, εξέθεσαν στα μάτια των πολιτών την Αριστερά και τους αγώνες της. Αυτοί πρέπει να αλλάξουν, να ξαναβρούν τον εαυτό τους, την ταυτότητα τους. Ο κ.Τσίπρας έγινε βαρίδι της αριστεράς. Τσίπρας και εθνικό συμφέρον συγκρούονται. Τσίπρας και ανάγκες της κοινωνίας, έχουν πάρει διαζύγιο», είπε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας ασκείται από τον υπουργό Άμυνας κι πως έχει γίνει εργαλείο για τα κομματικά συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. «Η χώρα μας εκτίθεται διεθνώς με την αλλοπρόσαλλη και ανεύθυνη στάση του Καμμένου», ενώ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι αδιαφορεί παντελώς για αυτή την εικόνα, υποχωρεί στους εκβιασμούς των ακροδεξιών συνεταίρων του, προκειμένου να διατηρήσει για λίγο ακόμη την καρέκλα του.

Η κ. Γενημματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί την σκανδαλολογία για να πλήξει το Κίνημα Αλλαγής, υποστηρίζοντας ότι «στο προεκλογικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης, η σκανδαλολογία είναι στην πρώτη γραμμή».

Δήλωσε μάλιστα ότι το ΚΙΝΑΛ δεν θα επιτρέψει «η πολιτική ζωή του τόπου να μεταβληθεί σε αρένα λάσπης, γιατί αυτό θα πλήξει την Δημοκρατία». «Είμαι αποφασισμένη να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψη των εκατοντάδων χιλιάδων μελών και στελεχών της παράταξης που έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια την ψυχή τους για την Χώρα και την Δημοκρατία με ήθος και εντιμότητα» σημείωσε.

«Στην παράταξη μας έχουμε ξαναζήσει τη συντονισμένη επίθεση. Τώρα ο Καραμανλής κόβει, ο Τσίπρας ράβει και ο Μητσοτάκης τάχα αμέριμνος προβάρει κουστούμι εξουσίας. Και μια προειδοποίηση προς πάσα κατεύθυνση. Όποιος οραματίζεται να ολοκληρώσει αυτό που επιχειρήθηκε και απέτυχε το "βρώμικο ‘ 89" ματαιοπονεί.», υποστήριξε η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εστρεψε τα βέλη της και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, επισημαίνοντας ότι «κρύβεται πίσω από τις συγκυριακές δημοσκοπικές επιδόσεις, με μόνο στόχο να τις διατηρήσει», κατηγορώντας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν έχει κανένα σχέδιο για τη χώρα και ότι «δεν διστάζει να εγκαταλείψει γι' αυτό ότι νεωτεριστικό και δήθεν φιλελεύθερο διακηρύσσει».

«Στέκεται σε στάση αμήχανης αναμονής προσμένοντας το "ώριμο φρούτο", την εξουσία στα χέρια του. Έτσι, χωρίς πρόταση, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σχέδιο για τη χώρα, τοποθετείται σε όλα τα κρίσιμα θέματα με ένα "ναι μεν αλλά". Και απλώς ορκίζεται σε κάθε κατεύθυνση ότι θα εφαρμόσει πιστά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα με τις υπογραφές του κ. Τσίπρα» δήλωσε.

«Παρακολουθεί ως θεατής τις υπόγειες διαδρομές του καραμανλισμού, τις παράλληλες και ενοχικές του σχέσεις με την κρατούσα κατάσταση, τους εκπροσώπους του σε δημόσια αξιώματα να κινούν τα νήματα, τις κατεστημένες και αναχρονιστικές δομές της παράταξής του. Στο όνομα του "σύγχρονου", του "νέου", του "φιλελεύθερου" έχει επιβιβαστεί στο τρένο της δεξιάς παλινόρθωσης», συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ