Πρόκληση της Χρυσής Αυγής παραμονές Πολυτεχνείου: Ο μόνος εκλεγμένος Πρόεδρος ήταν ο Παπαδόπουλος

Προκλητικοί εμφανίστηκαν για άλλη μια φορά στη Βουλή οι χρυσαυγίτες. Η φράση του Ευάγγελου Καρακώστα ότι ο μόνος πρόεδρος της Δημοκρατίας που εξελέγη με δημοψήφισμα από το λαό ήταν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, προκάλεσε θυελλώδεις αντιδράσεις.

Για «απύθμενο θράσος» παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου κατηγόρησε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής ο Νίκος Βούτσης που παρενέβη άμεσα.

«Ο δικτάτορας Παπαδόπουλος δεν εξελέγη με δημοκρατικές διαδικασίες στη χούντα, είναι παράνομες όλες οι πράξεις όλης της 7ετίας για να μην αναφερθώ και στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούσαν σε εκείνο το ψευδοδημοψήφισμα», υπογράμμισε σε αυστηρό ύφος ο Πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «Είναι γνωστά γεγονότα και αποτελεί απύθμενο θράσος τις ημέρες μάλιστα που γιορτάζουμε και τιμάμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου, από το βήμα της Βουλής, να γίνεται η αποθέωση του δικτάτορα Παπαδόπουλου».

Ο Χρήστος Παππάς ζήτησε τον λόγο, αλλά η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου δεν τον έδωσε, σημειώνοντας με έμφαση πως δεν θα επιτρέψει να γίνει η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης αρένα.

Διαβάστε επίσης