ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για Αντετοκούνμπο: Σεβασμός για τους ανθρώπους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εδώ

Τσίπρας για Αντετοκούνμπο: Σεβασμός για τους ανθρώπους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εδώ
Facebook

Το δικό του μήνυμα για το ρατσισμό έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά τη λεκτική επίθεση που δέχτηκε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο και την αντίδραση του αδελφού του, Γιάννη.

«Σεβασμός και περηφάνια για τους ανθρώπους που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν εδώ και έκαναν την Ελλάδα, δική τους πατρίδα. Καμία ανοχή στο ρατσισμό και το μίσος» έγραψε ο πρωθυπουργός.

Το σχόλιο συνοδεύεται από μια φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φοράει τη φανέλα του Αντετοκούνμπο.

Η ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε θέση για τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο αδελφός του Θανάσης από τον Τάκη Τσουκαλά, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό αρνητικό και ρατσιστικό, ωστόσο τόνισε ότι δεν είναι ικανό να αλλάξει την αγάπη τους για την Ελλάδα.

Ο σούπερ σταρ των Μπακς θέλησε να στηρίξει δημόσια τον αδελφό του Θανάση και να στείλει ένα αντιρατσιστικό μήνυμα σε όλους.



Γι’ αυτό ανέβασε στο Instagram μια ανάρτηση με μια φωτογραφία με τον αδελφό του από την Εθνική Ελλάδας, λέγοντας πως έχει χάσει τον ύπνο του και δεν θα μπορούσε να μείνει σιωπηλός μπροστά σε κάτι τέτοιο.

Αναλυτικά το μήνυμα του Αντετοκούνμπο:

«Καταρχάς Θανάση θέλω να σου ζητήσω συγνώμη γιατί ξέρω αυτό που θα πω θα τραβήξουν πολλά βλέμματα πάνω σου και πάνω μου και ξέρω είναι κάτι που δεν θες… Αλλά είμαι σίγουρος άμα ήταν ο μπαμπάς εδώ θα ήταν πολύ απογοητευμένος αν κρατήσω την σιωπή μου. Έχω χάσει τον ύπνο μου τις τελευταίες μέρες για το αρνητικό-ρατσιστικό περιστατικό που έγινε πρόσφατα. Αν αυτό μπορεί να συμβεί στον Θανάση ο οποίος εκπροσωπεί με περηφάνεια και με ένα συνεχές χαμόγελο την Εθνική Ελλάδας και τον Παναθηναϊκό, δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάνε άλλοι έγχρωμοι στην Ελλάδα. Είμαι παρά πολύ λυπημένος και απογοητευμένος.

https://www.instagram.com/p/BqMMU7cBtzg

ΔΗΜΟΦΙΛΗ