ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: «Όχι» στο καθεστώς αστυνομοκρατίας στα πανεπιστήμια

Γεροβασίλη: «Όχι» στο καθεστώς αστυνομοκρατίας στα πανεπιστήμια
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Υπέρ του ισχύοντος νόμου για το πανεπιστημιακό άσυλο τάχθηκε στη Βουλή η Όλγα Γεροβασίλη, διαμηνύοντας ότι η κυβέρνηση λέει «όχι» στο καθεστώς αστυνομοκρατίας  στα πανεπιστήμια. 

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης της Εύης Χριστοφιλοπούλου από τη ΔΗΣΥ με αντικείμενο την εικόνα που παρουσιάζουν τα πανεπιστήμια, η αρμόδια υπουργός Προστασίας του Πολίτη απέρριψε την κριτική ότι τα χέρια της αστυνομίας είναι δεμένα.

«Όχι αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια, στόχος μας να διασφαλίσουμε ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα θα συνεχίσει να λειτουργεί σε καθεστώς ασφαλείας, ελευθερίας και διακίνησης των ιδεών», ανέφερε και χαρακτήρισε μύθο την κριτική που ακούγεται ότι η πολιτική ηγεσία εμποδίζει την αστυνομία να δράσει.

«Κάποιοι επιχειρούν να πείσουν ότι η πολιτική ηγεσία εμποδίζει την Ελληνική Αστυνομία να δράσει, αυτό είναι ένας απίστευτος μύθος» τόνισε η κ. Γεροβασίλη και αναρωτήθηκε ποιος θα το έκανε αυτό και γιατί;

«Άλλος ένας μύθος είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποθάλπει εγκληματίες, εσείς που είστε μιας άλλης παράταξης να σας θυμίσω τι απέδιδαν στον Ανδρέα για σχέση του με την 17Ν, όταν ήθελαν να πλήξουν την δική σας παράταξη», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ