ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση C4i: To όνομα του Γιάννου Παπαντωνίου εμφανίζεται στο διαβιβαστικό της δικογραφίας

Υπόθεση C4i: To όνομα του Γιάννου Παπαντωνίου εμφανίζεται στο διαβιβαστικό της δικογραφίας
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το όνομα του Γιάννου Παπαντωνίου εμφανίζεται στο διαβιβαστικό της δικογραφίας για το σκάνδαλο C4i, που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το διαβιβαστικό κάνει λόγο για παθητική δωροδοκία και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά το αδίκημα "τελέστηκε κατά μόνας ή από κοινού απαξ και κατ’ εξακολούθηση".

Η δικογραφία με τα διαβιβαστικά έγγραφα έφθασε το απόγευμα στη Βουλή και θα φυλαχθεί σε μια αίθουσα μέχρι τη Δευτέρα που θα ανακοινωθεί επίσημα στη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Από τη Δευτέρα το απόγευμα θα είναι στη διάθεση των κομμάτων μόνον προς ανάγνωση και κανείς, πλην των εμπλεκομένων, δεν θα μπορεί να λάβει αντίγραφο.

Η Βουλή βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών θα μπορεί να προχωρήσει στη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας.

Απαιτούνται 30 υπογραφές για τη σύσταση της.

Το ιστορικό

Τις προηγούμενες ημέρες, ο εφέτης ειδικός ανακριτής Δημήτρης Ορφανίδης, που χειρίζεται την υπόθεση, «σκόνταψε» σε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες γνωστού πολιτικού προσώπου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πριν από περίπου ένα μήνα, μάρτυρας προσήλθε αυτοβούλως στον εφέτη ειδικό ανακριτή και κατέθεσε στοιχεία για μίζες, εμπλέκοντας σε δωροδοκία γνωστό πολιτικό, μέλος του τότε ΚΥΣΕΑ, ο οποίος εμπλέκεται και σε άλλες δικαστικές υποθέσεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο δικαστικός λειτουργός αναμένονταν να διαβιβάσει τις επόμενες ημέρες τη δικογραφία στη Βουλή βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών -όπως και έγινε.

Διευκρινίζεται πως η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά το σκέλος της έρευνας σχετικά με την ανάθεση του έργου στην αμερικανική εταιρία SAIC, καθώς για την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων από την κοινοπραξία SAIC με υποκατασκευαστή την εταιρεία Siemens, η υπόθεση βρίσκεται ήδη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με κατηγορούμενους 17 πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία και ο φυγόδικος Μιχάλης Χριστοφοράκος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ