ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Μειώνονται ασφαλιστικές εισφορές - Καταργείται το τέλος επιτηδεύματος για τους αγρότες

Τσίπρας: Μειώνονται ασφαλιστικές εισφορές - Καταργείται το τέλος επιτηδεύματος για τους αγρότες
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την θεσμοθέτηση θετικών μέτρων, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των αγροτών, αλλά και την απαλλαγή τους από βαριά φορολογικά βάρη εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, από τα Καλάβρυτα, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη.

Μιλώντας σε μέλη του Αγροτικού και Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού της περιοχής, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η σημερινή κυβέρνηση έκανε σημαντικά βήματα για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι μέσα στο Νοέμβριο προχώρησε η μείωση των ασφαλιστικών εισφορώνείωση των ασφαλιστικών εισφορών για την κύρια σύνταξη των αγροτών από το 18% στο 12%. Δηλαδή για κάποιον με εισόδημα 10.000 ευρώ το χρόνο, θα πληρώσει 600 ευρώ λιγότερα το 2019, κάνοντας λόγο για «άμεσο σημαντικό βήμα στήριξης».

«Επίσης προχωρήσαμε στην κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους συνεταιρισμένους αγρότες μας» σημείωσε. «Ενισχύοντας τους συνεταιρισμένους αγρότες και κτηνοτρόφους, ωθούμε τη διάθεση των προϊόντων μέσα από τα συνεργατικά σχήματα και αποθαρρύνουμε το μέχρι τώρα διογκούμενο φαινόμενο της διάθεσης μεγάλου όγκου της παραγωγής εκτός συνεταιριστικών σχημάτων», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Σήμερα, που η χώρα είναι πλέον απαλλαγμένη από το βραχνά που κράτησε 8 χρόνια, οι δυνατότητές μας είναι πολύ μεγαλύτερες για έμπρακτη στήριξη στον αγροτικό κόσμο», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ