ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ντρίπλα» ΝΔ για το άρθρο 16 περί μη κρατικών πανεπιστημίων

«Ντρίπλα» ΝΔ για το άρθρο 16 περί μη κρατικών πανεπιστημίων
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Με μια «ντρίπλα» η ΝΔ επιχειρεί να μεταβάλλει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην αναθεώρηση του άρθρου 16. Ο εισηγητής της Κώστας Τασούλας πρότεινε να αφαιρεθεί η αναφορά σε μη ιδιωτικά πανεπιστήμια και να παραμείνει η φράση μη κερδοσκοπικά. 

«Βγάλτε από την πρόταση μας την ιδιωτικοποίηση αν σας ενοχλεί. Έχετε την εναλλακτική, έχετε την πλειοψηφία να στείλετε στην επόμενη Βουλή προς διαμόρφωση την πρόταση αναθεώρησης του άρθρου 16», ανέφερε στην επιτροπή αναθεώρησης του Συντάγματος ο Κώστας Τασούλας, κάνοντας λόγο για τη μεγαλύτερη πρόκληση για τη δημοκρατία.

Απρέπεια και διπλό θεσμικό εκβιασμό χαρακτήρισε τις θέσεις Βενιζέλου για το άρθρο 16, χθες από το ίδιο βήμα, ο Κώστας Δουζίνας από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Η λογική ή όλα ή τίποτα και ο θεσμικός εκβιασμός ότι δεν θα αλλάξουμε τις δύο διατάξεις αν δεν αναθεωρηθεί το άρθρο 16 είναι θεσμική απρέπεια και εξαιρετικά προσβλητική», είπε.

«Μην μείνουμε στις αγκυλώσεις, Το άρθρο 16 είναι ένα καλό πεδίο συνεννόησης, αν θέλουμε να διασώσουμε την αναθεώρηση», είπε από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη ΔΗΣΥ, ενώ από το Ποτάμι ο Γιώργος Μαυρωτάς μίλησε για δογματισμό του ΣΥΡΙΖΑ. «Η αδιαλλαξία είναι κολλητική ασθένεια, προσέξτε μην κολλήσετε και εμάς», σχολίασε.

Στην επιτροπή αναθεώρησης του Συντάγματος συζητείται η πρόταση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Ανδρέα Λοβέρδο να υποστηρίζει ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στην αλλαγή του πολιτεύματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ