Στον Πρόεδρο της Βουλής παραδόθηκε το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για την υγεία

Στον Πρόεδρο της Βουλής παραδόθηκαν οι δύο τόμοι με το πόρισμα της πλειοψηφίας και τις πορισματικές θέσεις των κομμάτων για τις τέσσερις υποθέσεις που διερεύνησε η εξεταστική επιτροπή για την υγεία. 

Ο Νίκος Βούτσης παραλαμβάνοντας τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν τα κόμματα μετά από περίπου 18 μήνες έρευνας, μίλησε για πλούσιο υλικό που εναρμονίζεται με την πάγια εντολή του λαού να μην μπαίνουν υποθέσεις κάτω από το χαλί αλλά να υπάρχει ενδελεχής έλεγχος. Χαρακτήρισε πολύ σημαντική δουλειά το πόρισμα και επεσήμανε πως παρακολουθώντας τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής δεν μπορεί παρά να πιστεύει πως στον τομέα της υγείας υπήρξαν σοβαρά προβλήματα και ότι ήταν μία από τις αιτίες που οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία.

«Εσείς κάνατε τη δουλειά σας και τώρα καταθέτετε την εμπιστοσύνη σας στον χώρο της Δικαιοσύνης, είναι θέμα της ίδιας της Δικαιοσύνης και η Βουλή θα ακολουθήσει τη διαδικασία, ώστε να ενθαρρύνει τη δικαιοσύνη στέλνοντας πλούσιο υλικό και προφανώς είναι όλοι αθώοι έως αποδείξεως του εναντίου», σημείωσε και πρόσθεσε πως «έτσι, δεν υπάρχει εργαλειακή χρήση για εκμετάλλευση».

Το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής ο πρόεδρός της Αντώνης Μπαλωμενάκης και αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την επισήμανση πως όλα τα στοιχεία είναι τεκμηριωμένα και βασίζονται σε αποδείξεις.

Το πόρισμα συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, σε ειδική συνεδρίαση, εφόσον υπάρξει αίτημα από 60 βουλευτές. 

Διαβάστε επίσης