Καμμένος: Έληξε η συζήτηση για την επιβίωση της Συμφωνίας των Πρεσπών
Πηγή: EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για λήξη κάθε συζήτησης επιβίωσης της συμφωνίας των Πρεσπών κάνει λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μετά τους νέους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ. Παράλληλα, προσθέτει ότι η γειτονική χώρα είναι εγκλωβισμένη στην προπαγάνδα του Μουσολίνι και του Τίτο.

«Μετά τις τελευταίες δηλώσεις Ζάεφ είναι πλέον προφανές ότι έχει λήξει κάθε συζήτηση για επιβίωση της λεγόμενης «συμφωνίας των Πρεσπών»», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και συνέχισε: 

«Ο αλυτρωτισμός και η προκλητική συμπεριφορά των Σκοπιανών αποδεικνύουν στη διεθνή κοινή γνώμη ότι όχι απλώς δεν είναι έτοιμοι να συμμετέχουν σε διεθνείς οργανισμούς, αλλά και ότι δικαιώνουν όλους όσοι από την πρώτη στιγμή επιμένουμε στη βεβαιότητα ότι είναι εγκλωβισμένοι στην προπαγάνδα του Μουσολίνι και του Τίτο». 

Σημειώνεται ότι ο κ. Ζάεφ κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων χθες, Πέμπτη δήλωσε: «είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε για τη γλώσσα της “Μακεδονίας”».

Ισχυρίστηκε δε, ότι κανείς δεν θα αμφισβητήσει τη χώρα του ξανά. «Αλλά την ίδια στιγμή να αναρωτηθούμε -τι θα αφήσουμε στα παιδιά; Ας είμαστε σοφοί και να πάρουμε αποφάσεις. Πιστεύω ότι παρέχουμε στον λαό μας ένα μέλλον» είπε ο ίδιος.

Μάλιστα ανέφερε ότι «έχουμε ένα πρόθεμα, το “Βόρεια” αλλά παραμένουμε “Μακεδονία”. Δεν υπάρχει άλλη χώρα με το όνομα αυτό, υπάρχει Ελλάδα».

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο MakFax, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ υπογράμμισε, παράλληλα, ότι «δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για την ταυτότητα» επειδή στη «συμφωνία με την Ελλάδα υπάρχει αναγνώριση της “μακεδονικής γλώσσας”, της αυτοδιάθεσής μας».

Διαβάστε επίσης