Δημοσκόπηση: Διατηρεί το προβάδισμά της η Νέα Δημοκρατία
Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Εurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Διατηρεί το προβάδισμά της η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου αν και κλείνει σιγά-σιγά η «ψαλίδα», όπως αποτυπώνει νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 25% στην πρόθεση ψήφου έναντι 20,3% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 7,9% ενώ ακολουθούν Κίνημα Αλλαγής με 6,4% και ΚΚΕ με 5,8%. Εκτός βουλής φαίνεται ότι μένουν Ποτάμι (1,5%), Ανεξάρτητοι Έλληνες (2,2%) και Ένωση Κεντρώων (2,3%), που δεν συγκεντρώνουν το απαιτούμενο 3%.

Στο ζήτημα των εκλογών τώρα, οι πολίτες δεν εμφανίζονται αρνητικοί στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών κατά μερικούς μήνες.

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ συγκεντρώνει το 58%, έναντι 28% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, 33% συγκεντρώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, 27% ο Αλέξης Τσίπρας και το 39% απαντά «κανένας από τους δύο».

dimoskopisi 1
Πηγή: Εθνος 

Η δημοσκόπηση αναδεικνύει και τα κριτήρια με τα οποία οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν ή θα απορρίψουν ένα από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα. Όπως φαίνεται βασικό ζήτημα δεν είναι η πολιτική πρόταση του κάθε φορέα αλλά η απέχθεια απέναντι στον αντίπαλο.

Ενδεικτικό είναι ότι από το 20,3% των ερωτηθέντων που απάντησε ότι θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, το 56% είπε πως θα το πράξει για να μην έρθει ξανά στην εξουσία η Δεξιά. Αντίστοιχα, από το 25% των ερωτηθέντων που απάντησαν ότι θα ψηφίσουν ΝΔ, το 60% αποκάλυψε ότι θα προχωρήσει σε αυτή την κίνηση για να φύγει από την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!