ΝΔ για σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη:  Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο
Πηγή: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Νέα δριμεία επίθεση εναντίον της κυβέρνησης αλλά και του Αλέξη  Τσίπρα προσωπικά εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία, αναφορικά με το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη.

«Νέες καταιγιστικές αποκαλύψεις φανερώνουν πια τους πραγματικούς λόγους της αφωνίας της παρέας του Μαξίμου για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη. Σύμφωνα με τα νέα δημοσιεύματα, ο κ. Μανώλης Πετσίτης, άνθρωπος του πολύ στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και εξ απόρρητων του υπουργού κ. Νίκου Παππά, έλαβε τα έτη 2016 και 2017 εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την εταιρία ELFE του κ. Λαυρεντιάδη» αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ, μετά από σχετικό δημοσίευμα του Newsbomb.

«Ποιες “υπηρεσίες” άραγε παρείχε στον κ. Λαυρεντιάδη ο κ. Πετσίτης για να παίρνει αυτά τα χρήματα; Και πώς συνδέονται αυτές με το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη για το οποίο έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις σε βαθμό κακουργήματος στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδ. Κιτσάκο;» διερωτάται, επίσης, η αξιωματική αντιπολίτευση, και συμπληρώνει:

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Αυτή η σκοτεινή υπόθεση διαπλοκής τον εκθέτει ανεπανόρθωτα αποκαλύπτοντας το ανήθικο πλεονέκτημα της Κυβέρνησης του. Θα επανέλθουμε...».

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα

 

Σύμφωνα με αποκάλυψη του Newsbomb.gr, ο Μανώλης Πετσίτης είναι το alter ego του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά που μέσα σε τρία χρόνια από μισθωτός των 4.911,87 ευρώ ετησίως βρέθηκε να έχει ετήσια εισοδήματα ύψους 204.160 ευρώ και να εργάζεται για τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ο κ. Πετσίτης, το 2013 ως σερβιτόρος στο CIAO ITALIA της Λεωφόρου Συγγρού 133 είχε ετήσιες απολαβές 4.911 ευρώ. Το 2014 μάλιστα έβγαλε ακόμη λιγότερα, καθώς ως γκαρσόνι στην  προαναφερόμενη επιχείρηση εστίασσης, αλλά και ως συνεργάτης της IONIOS FINANCIAL ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ μόλις που κατάφερε ετησίως να μαζέψει 3.255 ευρώ, ήτοι 271 ευρώ το μήνα. Το 2015, όταν και ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο κ. Πετσίτης ως μισθοδοτούμενος από την IONIOS FINANCIAL (εταιρεία που σήμερα τελεί υπό εκκαθάριση) δήλωσε 17.500 ευρώ.

Αλλά μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου όλα άλλαξαν. Το 2016 του ανοίχθηκαν όλες οι πόρτες και μάλιστα πόρτες επιχειρήσεων όπως η Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE Α.Β.Ε.Ε, συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Το 2016 ο Μανώλης Πετσίτης βρέθηκε να έχει ούτε μια, ούτε δύο, αλλά έξι θέσεις απασχόλησης. Προσελήφθη στην Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE Α.Β.Ε.Ε από την οποία έλαβε 72.693 ευρώ. Από την Alpha Δορυφορική Τηλεόραση έλαβε το 2016 αμοιβές ύψους 45.935 ευρώ. Από την εταιρεία TAF SPORTS MARKETING AE, ιδιοκτησίας Κωνσταντίνου Ντέρη, έλαβε 32.500 ευρώ. Για υπηρεσίες, που το περιεχόμενο τους το γνωρίζει μόνον ο Πάνος Παπαδόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Forthnet, ο κ. Πετσίτης έλαβε το 2016 συνολικά 28.000 ευρώ. Από την D – Project, εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιακών και ασφαλιστικών υπηρεσιών έλαβε 20.032 ευρώ. Τέλος, από μια ΙΚΕ με την ονομασία L.M.I. είχε αμοιβές 5.000 ευρώ. Αθροιστικά το 2016 φέρεται να είχε αμοιβές συνολικού ύψους 204.160 ευρώ.

Το 2017 ήταν εξίσου παραγωγική χρονιά για τον κ. Πετσίτη. Σε αυτό συνέβαλε η αύξηση που του έκανε η ELFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, η οποία αναπροσάρμοσε κατά 65% τις απολαβές του. Έτσι, από 72.693 ευρώ το 2016 έλαβε το 2017 από την Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE Α.Β.Ε.Ε συνολικά 128.500 ευρώ! Σε αυτά προστέθηκαν ακόμη 47.750 ευρώ, εκ των οποίων τα 27.750 ευρώ προήλθαν από την TAF SPORTS MARKETING AE και τα 20.000 ευρώ από την Forthnet. Συνολικά δηλαδή το 2017 είχε απολαβές 176.250 ευρώ.

Κάποιοι θεωρούν πως τα 380.410 ευρώ που έβγαλε στη διετία 2016 -2017 ο κ. Πετσίτης δεν κατέληξαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του ιδίου. Ωστόσο,  το μόνο σίγουρο είναι πως τα χρήματα αυτά είναι φορολογημένα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μανώλης Πετσίτης είναι ο δεύτερος Συριζαίος της τοπικής της Καισαριανής (της οργάνωσης που ανέδειξε το Νίκο Παππά) που εργάζεται για την ELFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Ο πρώτος ήταν ο Θεόδωρος Κιτσάκος, ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ, που πριν αναλάβει στην επιχείρηση αερίου είχε διατελέσει Γενικός Διευθυντής της ELFE.

Ο κ. Κιτσάκος ανέλαβε στη ΔΕΠΑ το Νοέμβριο του 2015 και παρέμεινε στο τιμόνι της κρατικής εταιρείας μέχρι την αποπομπή του το Νοέμβριο του 2016. Στο διάστημα αυτό τα «φέσια» της ELFE προς τη ΔΕΠΑ αυξήθηκαν από τα 89,76 εκατ. ευρώ στα 120 εκατ. ευρώ! Κατά πολλούς το γεγονός πως αυτή η διόγκωση χρεών  κατά 30 εκατ. ευρώ συνέπεσε με την παρουσία του Μανώλη Πετσίτη στην ELFE και την ταυτόχρονη παρουσία του κ. Κιτσάκου στη ΔΕΠΑ δεν είναι τυχαία.

Το μόνο σίγουρο είναι πως εντός του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για τη φιλική σχέση Παππά- Πετσίτη – Κιτσάκου και εκφράζουν απορία για το πώς οι τρεις σύντροφοι βρέθηκαν να έχουν άμεσα, έμμεσα ή μέσω τεθλασμένης σχέση με τον υπόδικο Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Συνδικαλιστικές πηγές ανέφεραν στο newsbomb.gr πως πάγια τακτική του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη είναι να μισθοδοτεί άτομα που είναι στο περιβάλλον «ευνοουμένων» του. Το ίδιο είχε κάνει και με συγγενικό πρόσωπο του αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού Αντώνη Αραβαντινού, το οποίο είχε προσλάβει στην εταιρεία ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ, κάτι που θεωρήθηκε ως αποπληρωμή γραμματίου για την καλή μεταχείριση που είχε ο Λαυρεντιάδης στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού το 2012.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!