ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: «Μαλλιά - κουβάρια» έγιναν Καββαδία και Γρηγοράκος στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Βουλή: «Μαλλιά - κουβάρια» έγιναν Καββαδία και Γρηγοράκος στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό
EUROKINISSI

Αγοραίες εκφράσεις, ένταση και υψηλοί τόνοι συνθέτουν ένα εκρηκτικό σκηνικό κατά την πρεμιέρα συζήτησης του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής

Το ήδη οξυμένο από την αντιπαράθεση Τσίπρα – Μητσοτάκη πολιτικό κλίμα, δυναμίτισαν περαιτέρω η κόντρα του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Κώστα Σκανδαλίδη, ο άγριος, εκτός μικροφώνου, καβγάς Αννέτας Καββαδία με τον Λεωνίδα Γρηγοράκο και η παραληρηματική επίθεση του Κώστα Κατσίκη στον Βασίλη Κεγκέρογλου.

Στον απόηχο της σφοδρής αντιπαράθεσης του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ, ο υπουργός Οικονομικών έστειλε τα δικά του μηνύματα εντός και εκτός κυβέρνησης, ενώ επιτέθηκε στο βουλευτή της ΔΗΣΥ και πρώην υπουργό για «τσουβάλιασμα», όταν εκείνος στηλίτευσε το γεγονός ότι η Βουλή με ευθύνη της κυβέρνησης έχει μετατραπεί σε αρένα.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχθηκε πάντως, ότι η εικόνα που παρουσίασε ένα 24ωρο νωρίτερα η Βουλή δεν τιμά το πολιτικό σύστημα και επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για εκφορά διχαστικού λόγου.

«Θεωρείτε ότι υπάρχουν προδότες και ότι πούλησαν τη Μακεδονία; Η ομιλία Μητσοτάκη ήταν η πιο διχαστική που έχω ακούσει», είπε ο υπουργός Οικονομικών και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ποτέ δεν είπε ότι υπάρχουν προδότες. «Να μην τσουβαλιάζουμε ότι όλοι ίδιοι είναι», είπε, προκαλώντας αντιδράσεις στα έδρανα της ΔΗΣΥ που εξελίχθηκε σε ένα πρωτοφανές επεισόδιο μεταξύ Αννέτας Καββαδία και Λεωνίδα Γρηγοράκου.

Απαντώντας ο Κώστας Σκανδαλίδης ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνος που ως αντιπολίτευση μιλούσε για «γερμανοτσολιάδες» και «προδότες» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρει την ευθύνη για το κλίμα που καλλιεργεί.

Σύμφωνα με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο Λεωνίδας Γρηγοράκος εξαπέλυσε σεξιστική επίθεση εναντίον της. «Σκάσε ρε τσόκαρο», ήταν η φράση που εκτόξευσε εναντίον της, σύμφωνα με την ίδια. Από την πλευρά τους, βουλευτές της ΔΗΣΥέλεγαν ότι η κ. Καββαδία του επιτέθηκε πρώτη, λέγοντας του «κάτσε κάτω ρε γελοίε». Η επίμαχη φράση διαψεύδεται από την ίδια που υποστήριξε οτι το μόνο που του απάντησε είναι οτι θα έπρεπε να ντρέπεται.

Τα αίματα ωστόσο, άναψαν κι όταν ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης επιτέθηκε με σκληρή γλώσσα στον Βασίλη Κεγκέρογλου από τη ΔΗΣΥ. «Όχι σε εμένα αυτά, στους παλιάτσους που σε περιβάλλουν… Περισσότερο σεβασμό, κάνεις φασαρία, ντροπή σου», άρχισε να φωνάζει ο κ. Κατσίκης και ανεβάζοντας περισσότερο τους τόνους, είπε: «Στήσου σε έναν καθρέφτη και φτύσε τον μέχρι να σκοτεινιάσει το είδωλό σου».

Σύμφωνα με το βουλευτή της ΔΗΣΥ, καθώς η αντίδρασή του ήταν εκτός μικροφώνου, ο κ. Κατσίκης ενοχλήθηκε από την αποχώρηση βουλευτών από την αίθουσα την ώρα που ξεκινούσε την ομιλία του. Ο κ. Κεγκέρογλου τον αποκάλεσε αναιδέστατο και ο καβγάς δεν άργησε να φουντώσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ