ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης οι υποψήφιοι της ΝΔ

Αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης οι υποψήφιοι της ΝΔ
Επικίνδυνη και με βαθιές ιδεοληψίες χαρακτήρισε την κυβέρνηση Τσίπρα ο Απόστολος Τζιτζικώστας EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές στη ΝΔ και οι υποψήφιοι έχουν στρέψει τα βέλη τους κατά της κυβέρνησης, με αφορμή και τα σχόλια περί συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας θέλησε να κλείσει κάθε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζοντας πως αν εκλεγεί αρχηγός δεν θα προχωρήσει σε κανενός είδους συνεργασία.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο κ. Τζιτζικώστας επεσήμανε πως τα σενάρια που ακούγονται περί συνεργασίας δείχνουν γιατί πολεμήθηκε τόσο έντονα η υποψηφιότητά του.

«Από την αρχή και ξεκάθαρα είπα ότι με Τζιτζικώστα αρχηγό στη ΝΔ, δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας με αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση, η οποία έχει βαθιές ιδεοληψίες. Σε σχέση με εμένα, θα σας πω λοιπόν ότι είμαι βέβαιος πλέον, με όλα αυτά που βλέπω τις τελευταίες ημέρες, ότι γι’ αυτό πολεμήθηκε η υποψηφιότητά μου.».

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Τζιτζικώστα υπάρχει ένα σύστημα που προσπαθεί να «συντηρήσει τον κ. Τσίπρα και θέλει μια αδύναμη ΝΔ, μια συρρικνωμένη ΝΔ, την οποία θα μπορέσει να σύρει σε λίγο καιρό σε μια συγκυβέρνηση».

Στην ίδια λογική κινείται και ο Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος έχει χαρακτηρίσει «επικίνδυνο» τον Αλέξη Τσίπρα ενώ παράλληλα ζητά την ψήφο των πολιτών για να «κάνει δύσκολη τη ζωή της κυβέρνησης.»

Κατά της κυβέρνησης αλλά ανοιχτοί σε στήριξη μέτρων που οδηγούν στη σωστή κατεύθυνηση κυρίως στους τομείς των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων έχουν ταχθεί οι κ.κ. Μητσοτάκης και Μεϊμαράκης.

Και οι δύο όμως αποκλείουν κάθε συζήτηση για συγκυβέρνηση αν ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίσει την ίδια πολιτική. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα έχει θέσει όρους για ενδεχόμενη συνεργασία, όπως είναι η ριζική αλλαγή πολιτικής και η συμμετοχή της ΝΔ στη λήψη των αποφάσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ