ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Μουζάλας: Δεν μπορούμε να φτιάξουμε μια κωμόπολη προσφύγων

Γ. Μουζάλας: Δεν μπορούμε να φτιάξουμε μια κωμόπολη προσφύγων
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Κατηγορηματικά αρνητικός με τη φερόμενη πρόταση της Κομισιόν και της Γερμανίας προς την Αθήνα για δημιουργία κέντρου καταγραφής προσφύγων χωρητικότητας 50.000 ανθρώπων στο κέντρο της Αθήνας που αποκάλυψε το Der Spiegel είναι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας όπως τόνισε ο ίδιος το πρωί της Κυριακής.

Επισήμανε, μάλιστα, ότι δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία και πως η υπάρχουσα -που την γνωρίζει η ΕΕ- είναι αυτή με τον ΟΗΕ για χρησιμοποίηση τεχνογνωσίας ώστε να δημιουργηθούν δύο χώροι "φιλοξενίας προσφύγων χωρητικότητας 8.000-10.000 ο καθένας ένας στην Αττική και ένας στην Μακεδονία".

Σε ερώτηση στην πρωινή εκπομπή του MEGA για το ποια θα είναι η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης, εάν τεθεί η πρόταση στη σύνοδο για το προσφυγικό που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις Βρυξέλλες, είπε ότι η "απάντηση θα είναι όχι", αναγνώρισε ωστόσο ότι κρίνεται ως ανησυχητικό το δημοσίευμα του Spiegel.

"Δεν μπορούμε να κάνουμε τη χώρα ένα τεράστιο στρατόπεδο προσφύγων. Η πρόταση δεν παίρνει καν υπόψη τι είναι η Ελλάδα, 60.000 είναι ένα χωριό μεγάλο. Δεν γίνονται. Δεν υπάρχουν τέτοιο χώροι, μόνο στην Ιορδανία υπάρχει ένα. Δεν είναι οικονομικό το πρόβλημα ενός τέτοιου camp. Το πρόβλημα είναι πολιτικό, κοινωνικό, έχει ζητήματα διαχείρισης. Πιθανώς να είναι μια πρόταση πανικού μπροστά στο ρεύμα των προσφύγων", επισήμανε ο κ. Μουζάλας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ