ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη με αφορμή τις δηλώσεις Μάρκου περί επιστροφής του ΔΝΤ

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη με αφορμή τις δηλώσεις Μάρκου περί επιστροφής του ΔΝΤ
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ με αφορμή δηλώσεις της Κατερίνας Μάρκου περί ενδεχόμενης επιστροφής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η οικογένεια ζει με προθεσμία από ένα μικρό μασούρι χρημάτων, που τελειώνουν, μέχρι να ξαναέρθει το ΔΝΤ, αλλά τότε ο κ. Τσίπρας ξέρει ότι δεν θα είναι κυβέρνηση», ήταν η φράση της βουλευτού της ΝΔ που προκάλεσε τη θυελλώδη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που στράφηκε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας, πως στόχος είναι να ξαναγυρίσει η χώρα σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής χρεοκοπίας. «Ο κ. Μητσοτάκης δεν αντέχει λεπτό χωρίς μνημόνια, γιατί του χρειάζονται, ως άλλοθι, για το σκληρό, νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά του», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κατερίνα Μάρκου αναφερόμενη στην κυβέρνηση μίλησε για Αριστερά - γυμνοσιάλαγκα, αλλά και για «ξιπασμένη, λιγούρικη δρακογενιά της πλάκας» που στην πραγματικότητα «είναι ένας θίασος πλιατσικολόγων που αρέσκεται ακόμη και διεθνώς στα χαχανητά και στην εκκωφαντική αμάθεια», που διακατέχεται από «ιδεολογία της αρπαχτής και της κλοπής».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, υποστηρίζοντας ότι «παίρνει τις αποστάσεις σου από την παλιοπαρέα του Μαξίμου και δείχνει απόμακρος στους ξιπασμένους ντεμέκ, όπως λέμε εμείς στη Μακεδονία, στην πατρίδα μου, τζετ σετ με τις σαμπάνιες και τα πούρα».

Παραφράζοντας και φράση του Αντώνη Σαμαρά στο συνέδριο της ΝΔ, είπε για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πως είναι «Ζωή, Πετσίτη και ρεμούλα, σαν αυτή του Καλιγούλα». Η αναφορά ωστόσο, που εξόργισε ήταν η ακόλουθη: «Τέτοια είναι η επιτυχία, που η χώρα βρίσκεται εκτός αγορών. Για να το καταλάβουν οι ψηφοφόροι: Είναι σαν σε μια οικογένεια να μην έχει κανένας εισόδημα, να μην υπάρχει κανείς να βοηθήσει, ενώ η οικογένεια ζει με προθεσμία από ένα μικρό μασούρι χρημάτων, που τελειώνουν, μέχρι να ξαναέρθει το ΔΝΤ. Αλλά τότε ο κ. Τσίπρας ξέρει ότι δεν θα είναι Κυβέρνηση. Και φαντάζεται ότι θα παρακολουθεί από την εξέδρα, πετώντας πέτρες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «πολιτικά χυδαία, αλλά κατά βάση ανερμάτιστη» την ομιλία της και επιτίθεται στη ΝΔ ότι πραγματικός της στόχος είναι η επιστροφή σε καθεστώς μνημονίων.

«Είναι φανερό ότι ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να ξαναγυρίσει η χώρα σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής χρεοκοπίας. Ο κ. Μητσοτάκης δεν αντέχει λεπτό χωρίς μνημόνια, γιατί του χρειάζονται, ως άλλοθι, για το σκληρό, νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά του. Βέβαια, οι πολίτες, που με τις θυσίες τους πλήρωσαν τις λανθασμένες προβλέψεις και τις απάνθρωπες πολιτικές του ΔΝΤ, δεν θα κάνουν τη χάρη στον κ. Μητσοτάκη, ούτε στους βουλευτές του, που δεν ενδιαφέρονται ούτε καν να κρύψουν τα σχέδιά του», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ